Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръх наднормено тегло

...
Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръх наднормено тегло
Коментари Харесай

1,5 млн. българи са със свръх наднормено тегло

Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръх наднормено тегло и страната ни е на едно от водещите места по честотата на затлъстяването в детска възраст измежду страните от Европейски Съюз.

Това демонстрират данни на Европейската асоциация за проучване на затлъстяването.
Всеки пети в Европа е тлъст Как да се борим с непотребното тегло
Въпреки трендовете на затлъстяване на популацията, досега в България не съществуваше конструкция, която да се ангажира изцяло и дълготрайно с грижата за пациентите с болестно затлъстяване и чийто екип да избира оптималния лечебен метод за всеки самостоятелен случай.
СЗО: Палмовото масло води до затлъстяване и хронични заболявания Производството му нанася непоправими вреди на природата, сочат данните в отчет на организацията
УМБАЛ „ Александровска “ се трансформира в първата болница със статут на упълномощен Център за лекуване на затлъстяването, оповестяват от лечебното заведние. Кандидатурата ѝ беше утвърдена от Асоциацията.

Лечението на затлъстяването е сложно и дълготрайно, и няма повсеместен метод, годен за всички, показват от болничното заведение. В тази връзка, през 2016г. в УМБАЛ „ Александровска” е образуван екип от специалисти - ендокринолог, кардиолог, пулмолог, диетолог, гастроентеролог, психолог и хирург.
Ендокринолог: Няма неразрешени храни, има неразрешени количества Все по-често затлъстяването докарва диабет на деца, предизвестява доктор Дениз Бакалов
Медиците са основали протоколи за държание и лекуване при пациенти със затлъстяване, подлежащи на бариатрична хирургия. Това включва смяна на питателните привички, диетичен режим, физическа интензивност, поведенческа психотерапия, лекарства и като последна мярка - бариатрична хирургия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР