Приближен на покойния руски милиардер Борис Березовски е намерен мъртъв

...
Приближен на покойния руски милиардер Борис Березовски е намерен мъртъв
Коментари Харесай

Приближен на опонента на Кремъл Березовски открит мъртъв в Лондон

Приближен на починалия съветски милиардер Борис Березовски е открит мъртъв в Лондон.

68-годишният Николай Глушков е открит в понеделник вечерта от фамилията си. За момента повода за гибелта му не е известна.

Глушков е живял в заточение във Англия. 

През 90-те години на предишния век той е шеф на държавните авиолинии " Аерофлот ". Работил е и за автомобилната компания на Березовски " ЛогоВАЗ ".

Борис Березовски влиза в спор с Владимир Путин през 1999 година, след което емигрира във Англия. 

По това време Глушков пък е упрекнат в пране на пари и влиза в пандиза за 5 години. Освободен е през 2004 година През последните години е живеел в Лондон, където е получил политическо леговище, заяви Ройтерс. 

През 2011 година година дава показания по делото на Березовски против олигарха Роман Абрамович. В тях той твърди, че е бил арестуван като пленник от администрацията на Путин, която опитвала да притисне Березовски да продаде своя дял в телевизия ОРТ. 

Борис Березовски беше открит мъртъв през март 2013 година в Лондон. Заключението на проверяващите е, че той се е самоубил. Съпругата му обаче е безапелационна, че той е бил удушен. Според близки на Глушков той е траял да проверява събитията към гибелта на Березовски. През 2013 година той написал имейл до собствен другар, в който оповестил, че има доста нови обстоятелства към гибелта на Березовски, които съставляват интерес. 

За момента няма данни гибелта на Николай Глушков да е обвързвана с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, което английските управляващи проверяват сега. Отравянето на Скрипал обтегна връзките сред Лондон и Москва. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР