Прибирате се вечер от работа, искате да си починете, но

...
Прибирате се вечер от работа, искате да си починете, но
Коментари Харесай

А вие дали страдате от синдрома на неспокойните крака

Прибирате се вечер от работа, желаете да си починете, само че краката ви стартират да потрепват и това ви пречи да заспите. Синдромът на неспокойните крайници (,) мъчи 300 000 българи и е проблем, който главно визира дами на към 35 години. Той е измежду най-разпространените болести на нервната система.

Мравучкането най-често се демонстрира вечер
При този проблем страдащите усещат неприятно мравучкане, ощипване, изтръпване, някои даже усещат пареща болежка. Това неврологично разстройство се обостря най-често вечер преди лягане.
RLS се свързва и със разстройство на съня. Хората, които го имат, се разсънват през нощта, заран се усещат отпаднали, тяхната продуктивност е по-ниска.
Причините за проявата на RLS не са тъкмо открити. Някои експерти считат, че всичко идва от проблем със синтеза на допамин, който обезпечава предаването на нервните сигнали сред невроните и управлява моториката на човешкото тяло. При някои хора има наследствена предразположеност и заболяването се предава от потомство на потомство. Те стартират да страдат от нея в по-ранна възраст.

Диабетът и склерозата също може да го отключат
Има заболявания, които съпровождат този синдром. Това са паркинсон, диабет, някои бъбречни проблеми, склероза. Мъжете и дамите, които пушат, пият алкохол и кафе, вземат някои медикаменти за хипертония или антидепресанти може да влошат положението си. Липсата на задоволително количество фолиева киселина в организма и стресът покачват риска от обостряне на болестта.
Неприятен факт е, че бременността може да отключи RLS. Обикновено бременните, които са предизвикали развиване на този проблем са по-възрастни, имат ниски равнища на серумно желязо, повече безсънни нощи и хъркане. Най-често неврологичният проблем се демонстрира сред 6 и 8 месец от бременността. Положителен факт е, че след раждане, при огромна част от дамите този проблем отшумява.

Справяне с казуса
За облекчение на RLS оказват помощ разтривки, топли бани, йога, релаксиращи извършения, които да понижат напрежението в мускулите на краката. Към тези ограничения може да се добави и банкет на серумно желязо – при недостиг, както и на фолиева киселина. Те може да са във тип на хранителни добавки. Не се предлага използването на сънотворни, тъй като може да влошат недоволствата. В помощ са и хомеопатичните лекарства, изписани от експерт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР