Прибирането у нас на моряците от кораба Царевна е струвало

...
Прибирането у нас на моряците от кораба Царевна е струвало
Коментари Харесай

25 000 долара е платило правителството за прибирането на моряците от кораба Царевна

Прибирането у нас на моряците от кораба " Царевна " е коствало на страната 25 000 $ “.

Това съобщи по време на парламентарния надзор вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на ГЕРБ/СДС Славена Точева.

Парите са от бюджета на Министерския съвет, те са финансирали полета на държавния аероплан, транспортирал моряците до летището във Варна, където кацнаха на 18 април с полет от Сочи. Те бяха посрещнати от премиера Кирил Петков и външния министър Теодора Генчовска.

„ Нашето държавно управление пое персонален ангажимент да се свързва с екипажа на всеки три дни. Имаше три пъти прозорец, само че всички ние преценихме, че заплахата е прекомерно огромна за тези 260 м, които трябваше да минат с заплаха за живота им. За останалите от екипажа – те стоят и чакат да видят по кое време самият транспортен съд ще може да се предвижи от пристанището до България. В момента те имат избора да изоставен кораба, те не са заложници на кораба, дори сега им се носи храна от хора на пристанището. Предпочитат да стоят, тъй като, както знаете, в случай че капитанът напусне, всеки може да превземе кораба “, добави министър председателят Кирил Петков.

Попитан коя българска работа е била ангажирана с евакуацията на моряците, той уточни, че цялата интервенция се е координирала от военно разузнаване и за повече елементи може да бъде извикан военачалник Венев, само че на закрито съвещание на Народно събрание.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР