Прибързаното вдигане на блокадата може да бъде по-неблагоприятно за икономиката.

...
Прибързаното вдигане на блокадата може да бъде по-неблагоприятно за икономиката.
Коментари Харесай

СЗО: Блокадата се вдига прибързано, пандемията няма да свърши скоро

Прибързаното повдигане на блокадата може да бъде по-неблагоприятно за стопанската система. За това предизвести на конференция ръководителят на програмата за изключителни обстановки на СЗО Майкъл Райън, представен от RT.

Според него всяка страна би трябвало да направи личен разбор какъв резултат би имало върху стопанската система й " да се държат затворени избрани браншове, само че и до какво може да докара отварянето им " и увери, че е значимо да се поучим от опита на всяка страна, както и да го споделяме.

От своя страна генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Гебрейесус съобщи, че без значение че " блокадите в Европа се облекчават със спада на новозаразените ", организацията моли страните да " намират, изолират, изследват и лекуват всички случаи на Covid-19, както и да наблюдават всяко контактно лице, с цел да подсигуряват, че тази наклонност ще се резервира ".

Той изрази терзанието на СЗО поради възходящата наклонност на инфектирани в Африка, Източна Европа, Латинска Америка и някои азиатски страни и съобщи, че " пандемията няма скоро да свърши ".

Припомняме, министър председателят на Италия Джузепе Конте заяви на 26 април, че от 4 май страната ще разхлаби ограничаващите ограничения - ще бъде възобновено промишленото произвеждане и строителните действия, както и ще се отворят парковете. Събирането на хора обаче не престават да са неразрешени.

Правителството на Испания също реши да вкара облекчаващи ограничения в строгата обсада. Премиерът Педро Санчес разгласи, че от тази неделя децата под 14 години могат да излизат на улицата за първи път от 6 седмици насам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР