Прибързаната оставка на премиера Николай Денков и нейното гласуване в

...
Прибързаната оставка на премиера Николай Денков и нейното гласуване в
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Прибързаната оставка на Денков буди подозрения

Прибързаната оставка на премиера Николай Денков и нейното гласоподаване в пленарната зала буди избрани съмнения. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Теменужка Петкова, която е част от договарящия екип с ПП-ДБ.

 

„ Не е ясна каква е задачата на тези прибързани дейности - дали да се употребява това, че нашият водач е в чужбина, Мария Габриел също я няма. Или това, че нашите сътрудници не желаят да се водят договаряния. По-скоро може би това, което желаят, е да тласнат страната към избори ”, разяснява Петкова.

 

Тя регистрира, че се е избързало, на фона на това, че не са подготвени оценките на министрите. „ Все още никой не е потърсил контакти с нас. Главен договарящ от наша страна е Мария Габриел, тя е на конгрес на ЕНП с нашия водач в Букурещ, тя би трябвало да е в България, с цел да започва този развой ”, разяснява Петкова.

 

Според Рая Назарян, която също е част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС, първо е трябвало да бъде оповестена оценката на министрите и тогава да бъде гласувана оставката на кабинета.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че официално подадената и гласувана оставка на кабинета задава доста въпроси. „ Първият - какво следва от това бързане? Консултации и следващо връчване на мандати. Втората тематика - редно ли е, преди да са се произнесли по направеното предложение, да са показали ден, час и дата за съвещания по предложенията, които сътрудниците са създали за стабилно ръководство. Третата тематика беше, че през вчерашния ден се искаше вероятно отдръпване на тематиката през днешния ден, с цел да бъде разисквана в петък. Това нещо не се направи, аргументът - че не са знаели, че водачът на ГЕРБ, дружно с претендента за министър председател, е в Букурещ, е наивно. Липсата на кандидат-премиера по ротационния принцип Мария Габриел на днешното съвещание на Министерски съвет има с изключение на чисто естетически детайл на пренебрежение, само че и на неглижиране на джентълменското съглашение ”, съобщи Желязков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР