При засилени мерки за сигурност в Русе пристигнаха бюлетините за

...
При засилени мерки за сигурност в Русе пристигнаха бюлетините за
Коментари Харесай

Бюлетините за балотажа в неделя пристигнаха в Русе

При засилени ограничения за сигурност в Русе дойдоха бюлетините за идния балотаж за президент и вицепрезидент тази неделя, оповестиха от Областна администрация.
 Областна администрация-Русе
209 000 бюлетини бяха доставени в Областната администрация, където ще останат под профилирана полицейска защита до момента в който бъдат разпределени измежду осемте общини в района.

Създадена е организация това да се случи в най-кратки периоди, като процесът ще стартира още следобяд. Камионът, с който бяха докарани бюлетините беше разпломбиран в наличието на основния секретар на администрацията Симеон Иванов, а също и членовете на Районната изборна комисия с ръководител Милена Хинкова.

Припомняме, че изборите тази неделя ще се проведат напълно машинно в секциите с над 300 гласоподаватели . В 48 от секциите в региона се планува да има и по две машини.

Хартиените бюлетини ще се употребяват в секциите с под 300 души, а в останалите единствено при пораждане на проблем с електронните устройства. В преносимите секции, както и в тези за гласоподаватели сложени под наложителна карантина или изолираност, в случай че има такива, ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

Дори в самия избирателен ден, поставените под карантина ще могат да подават заявление за гласоподаване. Припомняме, че на предходните избори най-малко седем души трябваше да подадат такива заявки, с цел да бъде разкрита преносима ковид-секция. Бюлетините подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласоподава машинно и на 110% в останалите.
 Областна администрация-Русе
Самите машини се чака да бъдат разпределени по секциите в Русенско в събота. Идеята е те да бъдат доставени в секционните изборни комисии в следобедните часове дружно с другите материали. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата.

Председателят на РИК Милена Хинкова осведоми още, че продължава обработката на изборните описите. Неизползваните хартиени бюлетини най-вероятно ще бъдат предоставени за заличаване след изборите.
 Областна администрация-Русе
Общият брой на секциите за района е 324, като по всяка възможност през идващите дни ще бъдат разкрити и спомагателни. На този стадий няма проблем с попълването на членове в секционните изборни комисии, като даже има аварийни членове и за Коронавирус секциите.
 Областна администрация-Русе
Членовете на секционните изборни комисии от община Русе ще могат да подават данните за откриването, закриването на изборния ден, както и за изборната интензивност онлайн, както беше и миналата неделя. Системата е иновационна и е създадена от информатиците на РИК. Тя бе пусната в употреба на предходните избори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР