При засилена полицейска охрана в областната управа във Велико Търново

...
При засилена полицейска охрана в областната управа във Велико Търново
Коментари Харесай

Във Велико Търново бяха доставени 200 000 бюлетини

При засилена полицейска защита в регионалната администрация във Велико Търново бяха доставени 200 000 бюлетини и изборните бумаги за десетте общини за вота на 27 октомври. 

Получените бюлетини са с 20 000 по-малко от поисканите с решение от Районната изборна комисия. Няма съображение за терзания, уточни за БНР Йоана Иванова, секретар на РИК - Велико Търново:

" Съгласно Изборния кодекс, постоянно се планува запас от 10%, тъй че това е изцяло задоволителен брой бюлетини. Няма никакво терзание по отношение на опцията на гласоподавателите да упражнят своя избор ".

При засилени ограничения за сигурност бюлетините и изборните бумаги ще се съхраняват в подземията на регионалната администрация, уточни регионалният шеф Ивайло Здравков:

" Помещенията са със СОТ, с жива защита, има назначен механически екип в Областна администрация ".

В деня за размисъл ще бъдат доставени 314 машини за гласоподаване.

Районната изборна комисия продължава със промените на изборните сформира по искане на политическите партии. Произнесла се е по няколко сигнала за нарушавания по непозволена плакатна пропаганда, уточни Иванова.

Сигналът до прокуратурата с данни за осъществено закононарушение е за неправоверна пропаганда с боядисване на мостове на Южния пътен възел във Велико Търново. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР