При засилен обществен интерес се проведе публичното обсъждане на Бюджет

...
При засилен обществен интерес се проведе публичното обсъждане на Бюджет
Коментари Харесай

Кметът на община „Родопи” представи проекта за бюджет 2022 на обществено обсъждане

При засилен публичен интерес се организира общественото разискване на Бюджет 2022 и Капиталовата стратегия на община „ Родопи”. Проектът беше показан от кмета на общината Павел Михайлов. В разискването участваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, а водещ беше ръководителят на общински съвет „ Родопи” Георги Цанков.

По време на траялото близо три часа разискване жителите задаваха въпроси за развиването на обитаемоте места от общината, бяха направени съответни оферти за включване на нови обекти в финансовата стратегия.

За 2022 година планът за бюджет на община „ Родопи” възлиза на близо 45 милиона лв., което е с близо 7 милиона лв. повече от предходната година. От тях към 17 милиона лв. са лични доходи. Реализираният временен излишък от 2021 година е близо 9 милиона лв..

Кметът на общината Павел Михайлов благодари за наличието на жителите, на сътрудниците си по обитаеми места, на общинските съветници и дефинира бюджет 2022 като „ упорит, само че уравновесен, обективен и равнопоставен”.

„ Очакванията на хората са за работа от страна на администрацията. Те желаят дейности от нас. Затова ще продължи дейната рехабилитация на улици и тротоари в общината и тази година”, даде обещание кметът и уточни, че обектите в финансовата стратегия включват главен ремонт на улици, посочени предпочитано от кметовете по обитаемоте места. Михайлов изясни, че в плана за бюджет общината залага 200 хиляди лв. за планиране за новия програмен интервал и регистрира, че за последните 2 години и 3 месеца в общината са вложени 7,5 милиона лв. в 11 километра улици, над 3 километра канализации и 5 километра водопроводна мрежа.

Още 800 хиляди лв. ще бъдат вложени в планове за второстепенна канализационна мрежа в 8 села от общината. Подготвени са планове за санирани на детските градини в Ягодово, Брестовица, Кадиево и Първенец. Община „ Родопи” е подготвена и с идейни планове за създаване на чисто нова и съвременна детска градина в село Крумово и разширавяне на детските градини в Марково и Първенец.

Всички направени оферти ще бъдат подложения на разискване в Постоянните комисии на общинския съвет, увери присъстващите Георги Цанков, ръководител на на ОбС”Родопи”.

„ Във време на пандемия и инфлация администрацията показва един упорит план за бюджет. Нека дадем опция да го изпълнят”, прикани Цанков.

Проектът за Бюджет 2022 ще бъде коментиран на сесия на общински съвет през месец април.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР