При закупуване на ново жилище и при ремонт, всеки иска

...
При закупуване на ново жилище и при ремонт, всеки иска
Коментари Харесай

Как без допълни средства да подобрим вътрешния интериор на жилището

При закупуване на ново жилище и при ремонт, всеки желае да си сътвори повече улеснения при оформянето на вътрешния интериор. Обаче инцидентно или не, се вършат на пръв взор дребни неточности, които обаче могат съществено да нарушат комфорта ви. Затова РБК, на основата на отзиви на одобрени специалисти по вътрешен интериор със личен бизнес в тази област, разказа няколко неточности, които би трябвало да заобикаляме.

1.Неправилно осветяване

Една от най-важните неточности при оформяне на вътрешния интериор на жилището са неправилните планове с осветлението на стаи , кухни, коридори и други елементи на жилището. Липсата на светлина скапва зрението, а остатъкът пък нервира очите и води до спомагателни разноски. Ето за какво, преди да планирате разположението на полилеи и други източници на светлина, би трябвало да изчислите всичко вярно, с цел да не пораждат сходни проблеми, споделя Вера Петрова, създател на студиото за интериорен дизайн.

Необходимо е също по този начин да се намерения за локално осветяване в съвсем всички елементи на жилището. В коридора е належащо локално осветяване за осветление на огледалото. Задължително е локално осветяване и в кухнята. За да извършите това, може да прикрепите флуоресцентни лампи към висящи шкафове над работната повърхнина. Индивидуалното осветяване в спалнята е належащо, с цел да се подчертае зоната за отдих.

Експертите поучават също да обърнете особено внимание на хола. За разлика от спалнята, където осветлението може да бъде умерено и на " петна ", огромна стая би трябвало да има задоволително източници на светлина за всяко време на деня. В края на краищата, всекидневната е предопределена за разнообразни действия - от отмора до приемане на посетители.
 Снимка 504501
2.Малко електрически контакти

Друга постоянно срещана неточност при ремонт и основаване на нов интериорен дизайн на апартамент, който по-късно съществено усложнява живота , е незадоволителният брой електрически контакти . В този случай би трябвало да употребявате разклонители и удължители към домакинските уреди, които се виждат и скапват цялостното усещане от интериора на жилището, предизвестява Елисавета Родионова, специалист по интериорен дизайн.

" Вземете кухнята като образец, където няма задоволително изходи над работната повърхнина. Пространството е изпълнено с ненужни кабели и това ще сътвори стеснение ", прибавя Вера Петрова в тази връзка.
 Домът на бъдещето или по какъв начин ще си приказваме с домашните уреди
Домът на бъдещето или по какъв начин ще си приказваме с домашните уреди

Китайската Xiaomi предлага " интелигентна " саксия за цветя RoPot

3.Твърде доста плочки в банята

Някои притежатели, в гонене на хубав дизайн в банята, оформят всичко с плочки - от пода до тавана. Изглежда красиво, само че когато правят такава работа, те постоянно не помнят да обезпечат достъп до кранове и тръби и не оставят даже дребна " малка врата ". А при спукана тръба или щета на кран, плочката би трябвало да се демонтира, след което да се сложи още веднъж, изяснява Вера Петрова.

4.Тъмни повърхности в кухнята

Мнозина неправилно считат, че тъмните повърхности по-малко се замърсяват и ги избират за оформяне на кухненски плотове . Но това носи единствено неудобства - всяка прашинка се вижда на тъмни и черни повърхности. А това значи, че ще би трябвало непрестанно да се бършат, предизвестява Вера Петрова. Но в случай че изборът въпреки всичко падне върху тъмния цвят на повърхността, тогава би трябвало да изберете текстурата на камъка, модел с мраморни петна или " опръскан " гранит, прибавя специалистът.
 Какво е да живееш в първокласен дом в небостъргач - става известно, че има и дефекти
Какво е да живееш в първокласен дом в небостъргач - става известно, че има и дефекти

Каква е цената на най-скъпия апартамент в небостъргач в Русия

5.Комбинация от разнообразни подови настилки

Експертите не предлагат комбинирането на разнообразни подови настилки в една и съща стая . Най-често това се прави в кухнята-хол, с цел да се разграничи трапезарията от кухненската част, където се подготвя храната. Например, част от пода на такава стая е с плочки, а другата част е с ламинат или паркет. Изглежда добре, само че в случай че да вземем за пример съседите наводнят кухнята, плочките няма да се повредят, само че ламинатът или паркетът ще би трябвало да се слагат отначало.

Освен това не би трябвало да забравяме, че комбинацията от разнообразни подови покрития образно понижава пространството.

Експертите също по този начин не предлагат да се вършат подове с прагове (или 2-3 стълби) в жилището, които станаха съвременни през последните години. Те наподобяват добре, само че може да се спънете и да паднете.
 Как да си изберете извънградска къща
Как да си изберете извънградска къща

Най-важното, на което да обърнете внимание когато купувате вила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР