При задържането си униформената дала ключовете на бившия си съпруг,

...
При задържането си униформената дала ключовете на бившия си съпруг,
Коментари Харесай

Полицайката Симона твърди, че някой е подхвърлил канабиса в семейната кола

При задържането си униформената дала ключовете на някогашния си брачен партньор, с което затруднила обиска на фолксвагена - наложило се проверяващите да смъкват задната седалка
Баща ѝ е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, бил оневинен за ликвидиране на апаш с 20 присъди

Точно 40 дни прекара в ареста младата и красива полицайка Симона Лулеова, хваната с канабис в колата, която кара.

След две решения на районния съд в Разлог и окръжния в Благоевград за непрекъснат арест най-после 25-годишната служителка на Министерство на вътрешните работи бе пусната на независимост с гаранция от 5000 лева. Въпреки по-леката мярка магистратите са безапелационни, че към този момент остава догатката, че е направила това закононарушение.

Преди дни е имало действителна заплаха тя да стимулира някои от лицата, които следва да бъдат разпитани като очевидци, да дадат недостоверни показания, само че в този момент към този момент това е отпаднало като претекст за оставането ѝ зад решетките. Освен това влошеното здравословно положение на младата жена, както и задължението да гледа 5-годишното си дете изискват смяна в наложената мярка, стимулират се магистратите.

Засега полицайката няма да се връща на работа, тъй като против нея е формирано дисциплинарно произвеждане и е отстранена до приключването му.

За прокуратурата няма подозрение, че служителката в столичното седмо РПУ е знаела за дрогата в колата, и по тази причина е упрекната за владеене, само че не и за разпространяване. Симона Лулеова обаче е безапелационна, че това е режисура и някой е подхвърлил пакетите с канабис.

Внезапната инспекция е направена на 28 януари към 14 ч в региона на бензиностанция край Разлог. Полицайката, която е от разложкото село Баня, е спряна, до момента в който ръководи “Фолксваген ” на път от Симитли към Разлог.

При инспекцията сътрудниците ѝ разкрили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на аварийна гума. В него били сложени два по-малки плика с канабис с общо тегло 475 грама.

Обвинението е изрично, че дамата е знаела какво транспортира. Първо е търсила подпомагане по телефон от сътрудник, с цел да узнае повода за прекъсването и за по-бърза инспекция.

“Цялостното ѝ държание при инспекцията сочи предумисъл. Била е обезпокоена, обадила се на сътрудник служител на реда. Бившият ѝ мъж идва на място и тя му предава телефона и ключовете ”, сподели прокурор Ирина Аспарухова.

На някогашния си брачен партньор Мирослав Иванов Симона е предала връзка с ключове, където били и тези от автомобила, и по този начин затруднила инспекцията. На свои сътрудници, които я правили, дала ключове от друга кола и по този начин те не могли да отворят багажника. Наложило се да смъкват задната седалка.

По време на гледането на мярката за неотклонение Лулеова изиска да излезе на независимост, с цел да се грижи за 5-годишната си щерка, да я води на уроци по изобразяване и да чете за държавни изпити по право. Тогава обаче магистратите решиха, че родителите ѝ и някогашният брачен партньор могат да се грижат за детето.

Полицайката изясни още, че колата не е нейна, а на брат ѝ и има подозрения, че канабисът е подхвърлен.

От информация на “Вътрешна сигурност ”, показана в съда, излиза наяве, че напролет на 2022 година е арестувана в региона на Бургас, а проба с дръг тест открива, че кара под въздействието на опиат.

“Кръвната ми проба се забави 2 месеца и най-после стана ясно, че не съм използвала опиат, и всичко бе прекъснато ”, изясни Лулеова. Тя изиска и да изясни за друго изказване на обвиняването.

“Двете порти на колата бяха отворени. Извиках някогашния ми мъж, с цел да му дам ключовете от у дома и да вземе детето, което тогава гледаше баба ми. Тези от колата бяха на същата връзка. Показах на служителите на реда по какъв начин се смъкват седалките ”, добави Лулеова в своя отбрана.

Близначката на полицайката Силвия и майка им Елена считат, че марихуаната, открита в колата на Симона, е подхвърлена и е направена режисура.

Седмица преди това 31-годишният им брат Георги е бил пребит от престъпно проявен. 

“Пуснахме тъжба в полицията. Още тогава доста хора ни предупреждаваха, че ще си имаме неприятности ”, сподели Силвия Лулеова. Майка ѝ пък изясни, че колата, в която бе открита марихуаната, е стояла 3 дни паркирана наоколо до дома им в Разлог, а едната врата не се заключвала и някой е сложил там дрогата.

“Можеше да бъде всеки един от нас, тъй като колата е фамилна и всички я караме. Преди това със Симона отидохме с другата ни кола в София ”, добави Елена Лулеова.

31-годишният брат на близначките Георги бе пребит на 22 януари във вилна зона край село Баня от престъпно проявен негов прочут. Георги бе настанен в столична болница със счупена челюст.

Преди 3 години пък близначката Силвия бе пребита в София. Младата жена била на посетители при собствен прочут в блок в столичен квартал. На потегляне вечерта била причакана от травестит и без всевъзможни пояснения той се нахвърлил върху нея с юмруци. Получила съществени контузии по лицето и допуска, че повода е била тъкмо момчето, на което тя гостувала и в което евентуално бил влюбен транссексуалният нападател.

Преди 10 година - на 23 март 2013 година, бащата Иван Лулеов застреля апаш. Тогава мъжът е работил като старши служител на реда в бранш “Охранителна полиция ” на пловдивското отделение на Транспортна полиция. Около 23,30 ч получил сигнал, че е осъществена кражба на кабели в региона на жп спирка Генерал Ковачев по линията на теснолинейката Септември - Добринище, и тръгнал да види какво се е случило. Установил, че двама отмъкнали към 70 метра меден проводник, който осигурявал сигурността на преминаващите коли през близкия прелез.

На към километър от жп спирката видял по какъв начин крадците товарят в багажника на колата навит кабел. Единият избягал, а вторият - Николай Иванов, извадил секира от багажника и почнал да го бие и удря с брадвата. За да се отбрани, Лулеов пък извадил служебния “Макаров ” и до момента в който го държал в ръката, замахнал към крадеца. Неволно натиснал спусъка и зареденият стоппатрон ранил тежко крадеца.

Веднага служителят на реда го качил на колата си и го откарал в болница, само че простреляният умрял. Срещу Лулеов бе повдигнато обвиняване за ликвидиране по несъобразителност, тъй като употребявал стоп партрони без това да е съобразено с съответната конюнктура и не е съобразил минималното възможно разстояние до индивида, против който е стрелял.

Починалият 35-годишен Иванов е осъждан над 20 пъти, като три месеца преди да бъде погубен, е излязъл от пандиза, а в нощта на кражбата бил пийнал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР