При взрив на автомобил близо до Москва е загинала Дария

...
При взрив на автомобил близо до Москва е загинала Дария
Коментари Харесай

Дъщерята на близкия до Путин философ Александър Дугин загина при взрив на автомобил

При гърмеж на автомобил покрай Москва е починала Дария Дугина , щерка на националиста и мъдрец Александър Дугин , който е считан за извънредно непосредствен до съветския президент Владимир Путин . Това заяви съветската организация ТАСС, базирайки се на Андрей Краснов, началник на публичното придвижване "Руски небосвод " и прочут на починалата.

Инцидентът е станал късно в събота покрай село Болшие Вяземи. Според в. "Комерсант " в събота Александър Дугин и щерка му Дария са участвали на събитие в района, като след края му са възнамерявали да си тръгнат дружно. В последна сметка обаче са се качили в разнообразни коли.

"Това е колата на татко ѝ, Даша кара друга кола, само че през днешния ден тя караше неговата, а Александър Гелиевич [Дугин]пътуваше по различен метод. Доколкото разбрах, цел е бил директно Александър Гелиевич, а може би и двамата ", сподели Андрей Краснов, представен от съветските медии.

Александър Дугин е мъдрец и анализатор, определян като един от "мозъците на Кремъл " . Въпреки че не заема публична позиция в държавното управление, той е считан за непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин .

Дугин беше глобен от Съединени американски щати през 2015 година за хипотетичното му присъединяване в съветската анексия на Крим. На неговите книги се приписва надълбоко въздействие върху мирогледа на Владимир Путин. Дугин се счита за основен интелектуален проектант на ултранационалистическата идеология, поддържана от мнозина в Кремъл.

Години наред Дугин призоваваше Москва да заеме по-агресивна позиция на международната сцена и поддържаше съветските военни дейности в Украйна.

Дъщеря му Дария Дугина, журналистка, също гласно поддържа нахлуването в Украйна. По-рано тази година тя беше глобена от управляващите на Съединени американски щати и Обединеното кралство, които я упрекнаха, че е съдействала за онлайн дезинформацията по отношение на нашествието на Русия в Украйна.
През май Дугина разказа войната като "сблъсък на цивилизации " и изрази горделивост от обстоятелството, че и тя, и татко ѝ са били глобени от Запада.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР