При всяко положение изборите са най-лошият вариант за държавата. Ние

...
При всяко положение изборите са най-лошият вариант за държавата. Ние
Коментари Харесай

Александър Ненков: На този етап няма как да се случи правителство на ГЕРБ, подкрепено от ДПС

При всяко състояние изборите са най-лошият вид за страната. Ние по всякакъв начин е опитваме да покажем, че имаме предпочитание да съставим държавно управление. Разбира се и вид с държавно управление на малцинството е вероятен.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Каквото и да бъде държавното управление, в случай че такова се сътвори, то би трябвало да бъде въз основата на някакви стратегии и точки, които би трябвало да извърши, без значение от интервала, за който бъде формирано. Тъй като е явно, че в този парламент няма да може да бъде формирано държавно управление, зад което да има такова парламентарно болшинство, което да му подсигурява по-дълъг живот от, да кажем, локалните избори.

" Трябва да бъде ексцентричен изходът от тази ексцентрична обстановка. Толкова се нажежиха връзките сред партиите, че явно ще бъде мъчно съставянето на обикновено държавно управление и ексцентричното е това да се направи такова въз основата на някаква стратегия. Имената на хората, които да застанат отпред на тази страна ще дойдат в следствие ", разяснява Ненков.

Депутатът от ГЕРБ сподели още, че за него е " малко лицемерно отношението, изключително на Политическа партия и Демократична България, защото те споделят „ Искаме да имаме държавно управление и сме подготвени да предложим такова с втория мандат “, само че не споделят по какъв начин в действителност това държавно управление ще бъде основано. Естествено ще се опитаме и с тях, в случай че би трябвало още веднъж да приказваме. Логиката беше, най-малко допреди няколко седмици, че ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България са партии, които имат някакви общи визии. Идеята беше върху тези общи визии да се стъпи и да се сътвори едно бъдещо държавно управление ".

Ето и още от думите на Ненков:

" Отстрани видяно изрично наподобява, че Политическа партия желае да отиде на избори, а Демократична България може би имат някакъв комплекс, основан от Политическа партия и не желаят по никакъв метод да се разграничат и по тази причина си затварят очите за доста неща, които от ден на ден излизат, за това, което е предписание държавното управление на Кирил Петков.

Изборният кодекс не може да бъде причина за това дали да има или няма държавно управление. Той е неотложен от нашата позиция, защото ние сме дали обещание на нашите гласоподаватели да въведем опцията да се гласоподава и с хартия. Има и други партии, които са поели своя ангажимент към своите гласоподаватели и се образува болшинство.

Политическа партия и Демократична България желаят да се гласоподава и да минем по техния дневен ред, единствено че не желаят малко да запретнат ръкави и да забележим дали можем да създадем държавно управление. Те желаят единствено на хляба мекото – да се гласоподават единствено техните визии по какъв начин да върви страната, само че по никакъв метод не желаят да носят отговорност.

Нашите гласоподаватели не харесват Политическа партия и назад, единствено че ние сме подготвени да седнем с тях и да забележим дали можем да намерим някакво общо сечение в името на това да излезем от тази политическа рецесия, без значение, че ще ни донесе някакви негативи от позиция на електорат. Разликата е, че те не желаят да поемат този риск.

На този стадий няма по какъв начин да се случи държавно управление на ГЕРБ, подкрепено от Движение за права и свободи. Твърде обикновено желаят ГЕРБ все едно да влезе в някакъв като капан, да се направи някаква безпринципна коалиция с Движение за права и свободи, с Българска социалистическа партия, с цел да могат те след това да кажат какъв брой сме в бяло. Трудно бихме могли да създадем сходно нещо. Още повече, че имаме решение на конгреса, с което сме споделили, че с Българска социалистическа партия изрично няма да вършим държавно управление. Демократична България бяха тези, които вършиха държавно управление с Българска социалистическа партия, доста бързо ги не помнят тези дребни детайлности. А с Движение за права и свободи и ГЕРБ даже и математически не се случват нещата.

Ако не се сформира държавно управление с първия мандат, единствената опция е с третия. Партиите, които биха могли да получат този мандат са Демократична България и „ Български напредък “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР