При встъпването ми в длъжност заявих, че поемам голяма отговорност

...
При встъпването ми в длъжност заявих, че поемам голяма отговорност
Коментари Харесай

Министър Илков: От днес започва специализирана полицейска операция за сигурността на изборния процес

При встъпването ми в служба заявих, че поемам огромна отговорност за гарантиране на почтени и транспарантни изброи, каквото бе и волята на президента и премиера. Да не допуснем деформиране на вота.  Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на брифинг, съобщи Новини.бг. 


От през днешния ден е открита линията за подаване на сигнали от жители за пазаруването и продаването на гласове и нарушение на Изборния кодекс. Тя е денонощна линия. По думите му всеки сигнал ще се вкарва в Географската осведомителна система. " Цялото придвижване на сигнала се следи, там вкарваме и резултатът от инспекцията ", сподели още той. 

 

От през днешния ден стартира Специализираната интервенция ще е на територията на цялата страна. Областните дирекции ще бъдат подсилени от Жандармерията, разгласи Илков.

 

" По отношение на сигналите преди и по време на изборния ден сме обособили мобилни екипи, които ще ревизират сигналите. Там, където имаме подозрения за зависимости, чиновниците от " Национална полиция " ще правят инспекции, които ще бъдат безпристрастни ", означи още Илков. 

 

Подписано междуведомствено съглашение сред Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата и ДАНС. Взаимодействието сред тези органи цели да резервира положително равнище, пълнят размер от информация, който ще придобиваме преди, по време и след изборите, всяка една информация - да бъде разследвана и докладвана на способената прокуратура, добави още вътрешният министър. 

 

Създаваме народен действен щаб в Министерство на вътрешните работи, който ще координира всички дейности преди, по време и след изборите. Щабът ще има за задача да обезпечи безпроблемното превозване на изборни бумаги, машините, защитата на секциите, както и пътната сигурност към изборните секции. В този ден има по-голямо придвижване и динамичност, ние би трябвало да осигурим сигурност на нашите жители, изясни още Илков. 

 

Относно лицата с проблеми с персоналните документи - във всяка регионална дирекция ще има чиновници разполагаем. Гражданите ще имат опция в незабавен порядък да им бъдат издавани персонални документи, уточни министър Илков. 

 

Той посочи, че всяка седмица ще бъде предоставяна информация по отношение на дейностите на полицията, има ли арестувани лица и в кои региони се организират акции.

 

" Към сегашния миг са формирани три досъдебни производства, постъпили са три сигнала, две лица са арестувани. Четири са написаните предупредителните протоколи ", коментира Атанас Илков. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР