“При всички положения се вижда, че президентът и премиерът ще

...
“При всички положения се вижда, че президентът и премиерът ще
Коментари Харесай

Керемедчиев: България ще отстоява позицията си по темата за общата ни история с РСМ

“При всички положения се вижда, че президентът и министър председателят ще водят външната политика на България. Те поемат по-активна роля да слагат на дневен ред и пред обществото по какъв начин ще се развиват нашите връзки от външнополитически проект ”. Това съобщи в студиото на “Твоят ден ” Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи и интернационален анализатор. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 55
По думите му България ще следва модела на Гърция при разрешаване на спора. Ще се търси диалогичност и по други тематики. 

“Посещението на гръцкия министър председател Мицотакис в България беше основно ”, сподели Керемедчиев, “защото Гърция сподели по какъв начин и под напън, само че и с разширение на разговора може да се стигне до решение да този спор ”. 

Според интернационалния анализатор ще отнеме месеци, даже година, с цел да се разбие стандартът от двете страни на границата.

“От друга страна Русия също става по-нервна. Виждайки, че има някаква опция за разрешаване на разногласието, тя го смята като опасност за своите ползи в района ”, счита някогашният зам.-министър на външните работи.

”Но увеличаването на опциите за разговор и по други сфери би могло да понижи напрежението ”, сподели още той. 

А дали България ще отстоява позицията си по тематиката за общата ни история с РСМ, Керемедчиев счита, че “няма българско държавно управление, което да отстъпи по тези червени линии ”.

“Това няма да се случи, тъй като би означавало едно доста съществено неодобрение в страната ни ”, безапелационен бр Милен Керемедчиев.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 55  Бойко Ноев: Обезпокоително е, че ръководещите приготвят диалози с РСМ без присъединяване на Министерство на външните работи Бойко Ноев: Обезпокоително е, че ръководещите приготвят диалози с РСМ без присъединяване на Министерство на външните работи  Проф. Топалов: РСМ още не е подготвена да одобри това, което е подписала в контракта Проф. Топалов: РСМ още не е подготвена да одобри това, което е подписала в контракта  Станислав Анастасов от Движение за права и свободи: България има доста принадлежности, с които да стопира, блокира и да дава несъгласие на РСМ Станислав Анастасов от Движение за права и свободи: България има доста принадлежности, с които да стопира, блокира и да дава несъгласие на РСМ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР