При всички положения Европа обмисля изпращането на войски в Украйна,

...
При всички положения Европа обмисля изпращането на войски в Украйна,
Коментари Харесай

Експерт: Европа мисли за пращането на войски в Украйна, но това да е под шапката на НАТО

" При всички положения Европа обмисля изпращането на войски в Украйна, само че дали това ще се случи, на този стадий не е ясно, заради няколко аргументи. Първо, не се знае дали помощта на Америка за Украйна няма да бъде деблокирана. Ако това не се случи до края на март, прекомерно е допустимо европейските страни да се спогодят да оказват помощ на Украйна под някаква форма. Но една такава задача би трябвало да е или под шапката на НАТО, или основана на ясни двустранни съглашения - да вземем за пример сред Франция и Украйна. "

Това съобщи интернационалният анализатор Искрен Иванов пред Нова телевизия. Така той разяснява думите на френския президент Еманюел Макрон, че не е изключено войски на НАТО да се озоват в Украйна.

От друга страна, с цел да се даде ясно обръщение, че НАТО е консолидирано, в една такава задача няма по какъв начин да не вземат участие американски военни. А огромният проблем на този стадий е, че в Конгреса на Съединени американски щати няма консенсус за това, че американски военни елементи могат да отидат в Украйна, изясни той. Ако е на база двустранни съглашения, тогава го няма флага на НАТО, което ще е стратегическа неточност.


Би следвало всичко да бъде под шапката на НАТО. Това изявление на Макрон е прекомерно закъсняло, то е предизвестие, че НАТО се ангажира по някакъв метод и може да се стигне даже до изпращане освен на въоръжение и военна техника, само че и на войски, добави Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет.

Ако има войски там, зависи и по какъв начин ще го пояснява съветската страна, само че е значимо, че по този метод НАТО, Европа, обособените страни се ангажират с помощта за Украйна против предстояща нова съветска експанзия. Това е предизвестие и не мисля, че даже да има войски на НАТО под някаква форма, това значи влизане във война с Русия, добави Дойчев.

Русия няколко пъти съобщи, че включването на войски на НАТО в Украйна ще се одобри като война сред Русия и НАТО, разяснява Иванов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР