При всички избори досега съм заставал с голям оптимизъм пред

...
При всички избори досега съм заставал с голям оптимизъм пред
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Ловеч: Служебният министър Шишков днес е казал, че спирането на АМ "Хемус" е идиотия. По метода на елементарните преобразования - идиотия може да се извърши от идиоти

При всички избори до момента съм заставал с огромен оптимизъм пред вас. Днес щяхме да дойдем тук по Автомагистрала " Хемус " - тя щеше да бъде подготвена. Ако цитираме служебния министър Шишков - не ми е любим - през днешния ден го е споделил: " Спирането на Автомагистрала " Хемус " е идиотия ". Това съобщи на среща с членове, симпатизанти и жители на Ловеч водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 
 
  " По метода на обикновените преобразования - идиотия може да се извърши от идиоти. Наистина, това е идиотия - да не направиш " Хемус ", да не направиш тунела под Шипка и тогава да отидеш на Автомагистрала " Черно море ", тя би трябвало да е последна, с цел да вържеш пристанищата на Турция и Румъния с нашите. Това са стратегически инфраструктурни планове. Те не са приумици ", добави Борисов. 
 
" Година-две се наслушахме на неистини, а " Хемус " я няма. По трасето виждате мостовете, голям труд, 2 година в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е подготвена, не я пускат, тъй като би трябвало и нас да ни поканят. Държат подготвени неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги създали ", твърди  бившият министър председател.
 
 Препълнената зала в Ловеч Препълнената зала в Ловеч Източник: Скрийншот/Facebook
" Никоя друга партия не е била толкоз близо до нас през годините, колкото Политическа партия. Това е абсурд. Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас. И в този момент настояват, че сме си били близки с " Възраждане ", със Стефан Янев, надали не с президента Радев работим дружно. Нищо не се е трансформирало, само че търсим път за единство на нацията и излизане от рецесията. Сърбия и Косово непрекъснато са в спор, в Украйна военни дейности с цялостна мощ и ние сме в средата. Народът би трябвало да е обединен. И всеки, който си разреши да разединява, би трябвало да получи пестник от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, по този начин ще се ръководи ", съобщи водачът на ГЕРБ.
 
А  по адрес на офанзивите от към този момент някогашните ръководещи сподели: " Те доста обичат да заплашват. Българският народ има доста поговорки - който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму самичък пада в него... Мога още 10 да изкарам ".            
 
Борисов още веднъж сподели графики за цените на горивата по време на неговото ръководство и по-късно. " Виждате ли смяната къде ви заведе - във висините. И в този момент, като се махнаха, отново стартира да падат цените ", уточни водачът на ГЕРБ. И поръча на своите да създадат скица и на растежа на дълга.
 
Той уточни и, че по едно и също време страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, по този начин и тези на Политическа партия. " И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние демонстрираме схеми - какво е било преди, какво е в този момент. Любимата партия на Политическа партия е Българска социалистическа партия, а главният финансист там е Румен Гечев - международен щампион по банкрутиране на банки. 25-26 банки е банкрутирал. Той им прави финансите, до къде да ни докара? ", уточни експремиерът.
 
Според него имаме дългова серпантина, чадър над незаконната миграция от мининистър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа.
" Асен Василев, тъй като е цар на схемите, не може да му отхвърли - щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с медиаторите, значи е доста добър ", добави още Борисов.
 
Според него допреди Василев България постоянно е имала рационални финансови министри, освен тези на ГЕРБ, само че и Орешарски, и Милен Велчев. " Все хора, които са се съобразявали и с интернационалните сътрудници, и с фискалния запас. Последният бастион и там падна ", счита Борисов.
 
Според него всеки рационален министър е щял да изтегли заем, тъй като е видно, че нищо, с изключение на военната промишленост, не ни работи, а разноските порастват. " Щеше да го изтегли и лихвите щяха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще сложи капан на служебното държавно управление ", разяснява той забавения съгласно него нов държавен дълг. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР