При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната

...
При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната
Коментари Харесай

Стафилококово хранително отравяне е причина за състоянието на децата в Ямболско

При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната болница в Ямбол е изолиран стафилококус ауреус. Причината за положението им е стафилококово хранително отравяне.

``
реклама

Това съобщи за Българска национална телевизия доктор Стефка Желязкова, шеф на отделението в болничното заведение, пише Dnes.dir.bg.

Д-р Желязкова съобщи, че резултатите от проучванията са станали ясни през днешния ден сутринта. Състоянието на децата е доста положително и разрешава да бъдат изписани през днешния ден, сподели още тя.

Припомняме, че през вчерашния ден Районната прокуратура в Ямбол се самосезира по журналистически материали за случая с натровените 22 деца от село Хаджидимитрово и разпореди инспекция, която да откри има ли данни за закононарушение.

В късният следобяд през вчерашния ден учениците, които са на възраст сред 7 до 12 години, се почувствали зле и били откарани в незабавния център в Ямбол с болки в корема и повръщане. След обзор те са настанени в инфекциозното поделение на болничното заведение под лекарско наблюдаване, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лекуване.

Прокуратурата е упълномощила комплексната инспекция да бъде осъществена от чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна ревизия и Областната дирекция по сигурност на храните с оглед вероятно осъществено закононарушение против националното здраве.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР