При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната

...
При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната
Коментари Харесай

Стафилококово отравяне разболя децата в Ямболско

При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната болница в Ямбол е изолиран стафилококус ауреус. Причината за положението им е стафилококово хранително отравяне. Това съобщи за Българска национална телевизия доктор Стефка Желязкова, шеф на отделението в болничното заведение. Д-р Желязкова съобщи, че резултатите от проучванията са станали ясни през днешния ден сутринта.
Състоянието на децата е доста положително и разрешава да бъдат изписани през днешния ден.
Припомняме, че в МБАЛ - Ямбол " Свети Панталеймон " бяха признати 22 деца с хранителни отравяния. Те са село Хаджидимитрово, на възраст сред 7 и 12 години и всички посещават учебното заведение в прилежащото село Дражево. Оплакванията от стомашни неразположения са почнали след 17:00 часа, когато са се прибрали от учебно заведение.
По думите на кмета на община Тунджа Георги Георгиев съвсем 1000 деца от всички учебни заведения са консумирали същата храна, каквато са яли децата от Хаджидимитрово. Заради това той през вчерашния ден изрече съмнение, че повода може и да не е храна, а вирус. Но пред Нова телевизия от МБАЛ - Ямбол обявиха, че по-скоро става въпрос за хранително натравяне, не за вирус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР