При всеки по-обилен дъжд в последните пет години, къщи в

...
При всеки по-обилен дъжд в последните пет години, къщи в
Коментари Харесай

Фекални води заливат улица в Средец след европроект за 11 млн. лв.

При всеки по-обилен дъжд в последните пет години, къщи в най-ниската част на град Средец са залети с фекални води. Институциите обаче не се трогват от това и не виждат неправда в осъществяването на план за канализация, преди което хората не са имали такива проблеми.

Те стартират още на 20-тия ден след полагането на новите тръби и приключването през 2015 година на план за 11 млн. лв., финансиран от Оперативната стратегия " Околна среда " за доизграждане на канализацията в града, разкрива БНР в собствен репортаж.

Преди това дъждовните води по улица " Петко Д. Петков " са се изливали в прилежащото дере, само че шахтата за това е запечатана след включването на къщите в канализацията.

В резултат, при значителни дъждове, от шахтите на самата улица извират фекални води, които влизат в мазетата на къщите, а по-късно хората почистват и дезинфекцират шахтите.

Според жителите казусът е в това, че основният колектор е останал със същия диаметър след реализацията на плана, въпреки че с 47 на 100 са се нараснали присъединените към канализацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР