При все, че първата ваксина срещу COVID-19 за инжектиране на

...
При все, че първата ваксина срещу COVID-19 за инжектиране на
Коментари Харесай

Русия пуска ваксина срещу COVID-19 за животни

При все, че първата ваксина против COVID-19 за инжектиране на хора към момента не е стигнала до реципиентите си, към този момент се задава такава за инжектиране особено на животни.

Руската ваксина против ковид за животни ще бъде подготвена в края на януари 2021 година. Данните са на корпоративния клон на “Роселхознадзор” “Ветеринарство и живот”, обявени от ръководителя на отдела Сергей Данкверт.

Според него за регистрацията ще е належащо в допълнение време. “Отделът към този момент е подготвен за производството на огромни количества от този имунобиологичен препарат за животни”, сподели той.

Данкверт също по този начин разгласи, че ведомството към този момент е получило неофициални претенции от Съединени американски щати, Европейския съюз и Сингапур за закупуване на имунизацията за COVID-19 за животни.

Ръководителят на “Роселхознадзор” изясни, че в този момент е в ход третият стадий на тестване на тази ваксина. Ветеринарното лекарство се създава от учени от Федералния център за животинско здраве, зависещ на “Роселхознадзор”.

В момента новата ваксина се тества върху норки, котки и гризачи. Както означи ръководителят на отдела, “Роселхознадзор” от време на време получава поръчки за нова коронавирусна ваксина за животни от съветски ферми за кожи, защото е известно, че норките и поровете са най-податливи на новия вирус и могат да се заразят взаимно с него.

Според данни на компанията, в съветските ферми за кожи има 97 200 норки, 50 900 самури и 6 900 порове.

Освен това, съгласно Данкверт, Бразилия се е заинтересувала от закупуването на друга съветска разработка – тестови системи за диагностика на причинителя на COVID-19 при животните. „ Посолството на Бразилия се свърза с нас, с цел да получи нашите тестови системи “, сподели Данкверт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР