При все, че клиентите се гневят от всевъзможните такси, за

...
При все, че клиентите се гневят от всевъзможните такси, за
Коментари Харесай

Влезете ли в банка, вадете портфейла

При все, че клиентите се гневят от всевъзможните такси, за които даже не са подозирали, банковите услуги не стопират хода си нагоре. Вече се заплаща за всичко – за изтегляне на пари, за обслужване на заем, за изтегляне от банкомат, както и за всевъзможни нови пакети, предлагани от финансовите институции.

На процедура от момента, в който хората влязат в банката, би трябвало да извадят портфейла и да са в подготвеност да заплащат до пристъп, защото няма нито една безвъзмездна услуга.

 

Оказва се, че приблизително за 5 години някои такси са скочили цели четири пъти. Тъй като онлайн банкирането е доста по-евтино, мнозина гледат да не прекрачват прага на офисите на трезорите, тъй като разликата в услугите зад компютър и на гише е минимум 1 лева, а от време на време е по-евтино в пъти. Откриването на сметка в офис за последните 5 години е поскъпнало от 1,80 до над 4 лева Допреди 2години за разплащателна сметка в офис, открита до 6 месеца преди да бъде закрита, нямаше такса. За да внесеш лични пари в сметка, също би трябвало да платиш. Допреди няколко години това бе немислимо, само че в този момент финансистите таксуват зареждането на сметката приблизително с 2 лв..

 

Минимум 2,50 лева би трябвало да платите, в случай че теглите сума до 1000 лева Тази услуга е поскъпнала 4 пъти от 2019 година Преди таксуването бе 0,25% върху сумата. Ако решите да внасяте вноска на гише, към този момент ще платите в допълнение 3,90 лева Отминаха времената, когато това беше без- платно. Тегленето от банкомат също към този момент не е трансакция, която не бърка в джоба ви. Сега ви дърпат 0,39 лева, в случай че теглите от устройство на издателя на картата ви, а в случай че банкоматът се обслужва от друга банка, междинната цена на транзакцията е 1,19 лева, като повишаването е с 9 стотинки.

 

Освен това от ден на ден банки са въвели таксуване като % от изтеглената сума. От тази година към този момент има такса от приблизително 0,14% върху изтеглената сума, или най-малко 30 стотинки за изтегляне от банкомат на обслужващата институция и най-малко 1.40 лева от машина на друга банка.

 

Освен че откриването на разплащателна сметка ви коства над 4 лв., обслужването на сметката ще ви коства още толкоз всеки месец. Ако закривате сметката, ще би трябвало да дадете още толкоз. Ако пък плащате такса във ВУЗ, може да ви излезе и до 8 лв. на превод към съответния университет.

 

Естествено, постоянно по-изгодно е онлайн банкирането – към платежна сметка към друга банка повишаването е единствено с 12 стотинки.

Инфо: Уикенд

Тагове: банки такси плащане портфейл пари преводи пакети услуги
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР