При визитата си в Китай главният изпълнителен директор на Tesla

...
При визитата си в Китай главният изпълнителен директор на Tesla
Коментари Харесай

Мъск посети Китай и договори данъчно облекчение за Tesla

При визитата си в Китай основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск e съумял да контракти данъчно облекчение за компанията си. Той е спечелил 10% понижение на налога върху покупката, което значи, че клиентите ще заплащат за Model3, Model S или Model X по-малко, написа CNN.

32 са били автомобилните производители в листата с облекчения, направен от Министерството на промишлеността и осведомителните технологии, както и от Държавната данъчна администрация. В него попадат главно компании, които са джойнт венчър сдружения сред китайски и задгранични производители. Tesla e единствената задгранична компания, която получава облекчение без да работи взаимно с друга компания.

Изключението е предопределено да облагодетелства компании, които вършат коли, употребяващи нови форми на сила, като електрически транспортни средства. Прилага се както за коли, създадени в Китай, по този начин и за импортирани такива.

Данъчното облекчение беше оповестено в същия ден, когато Мъск се срещна с китайския министър на превоза Ли Сяопен съгласно информация, оповестена в обществените медии от Министерството на превоза.

Сделката е огромно достижение поради ескалацията на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Пекин разгласи предишния месец, че възнамерява да върне митата от 25% върху вноса на американски коли и от 5% върху автомобилни съставни елементи през декември.

Докато Tesla има проекти за огромно дружество в Китай, тя към момента разчита на своя главен цех във Фримонт, Калифорния, с цел да създава транспортни средства за най-големия авто пазар в света. Преди време компанията понижили цената на колите, с цел да може да се оправи с китайските мита.
 Tesla ще продава по-скъпо колите си в Китай. Но може да не е за дълго
Tesla ще продава по-скъпо колите си в Китай. Но може да не е за дълго

Поне до момента в който не отвори производството си там

Изграждането на завода в Шанхай, който ще е първият на Tesla отвън Съединени американски щати, стартира от началото на годината. Освен това компанията на Мъск е първата, на която Китай разрешава да отвори цех без съдействие с локален сътрудник.

По-рано Мъск е декларирал, че чака търсенето на всеобщия Model 3 в азиатската страна да докара до произвеждане на 5000 коли на седмица. По време на конференцията за Изкуствения разсъдък основният изпълнителен шеф на Tesla призна задоволството си от напредъка на завода в Шанхай.

" Екипът в Китай е постигнал умопомрачителна работа. Никога до момента не съм виждал нещо да са построява толкоз бързо, а съм бил очевидец на много налудничави неща ", уточни Мъск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР