При вчерашната влакова катастрофа в турската провинция Текирдаг са загинали

...
При вчерашната влакова катастрофа в турската провинция Текирдаг са загинали
Коментари Харесай

Семейството на български гражданин загинало в жестоката влаковата катастрофа в Турция

При вчерашната влакова злополука в турската провинция Текирдаг са починали брачната половинка и детето на български жител, който има и турско поданство. Това стана ясно след повторна щателна инспекция на персоналните данни на жертвите, оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи.

"Починалата жена има единствено турско поданство. Детето на възраст под една година обаче е български жител по право, защото единият родител също е български жител. Съгласно член 8 от Закона за българското поданство български жител по генезис е всеки, на който най-малко единият родител е български жител. За турските управляващи детето обаче се води турски жител и по тази причина и до този миг те показват в отговор на формалните ни запитвания, че няма българи измежду жертвите.

Генералното консулство на Република България в Одрин и Генералното консулство на Република България в Истанбул правят спомагателни инспекции дали измежду ранените и приети в болница пасажери има български жители, както и дали има такива измежду тези пасажери, на които е оказана здравна помощ на място и по-късно са били освободени.

Министерството на външните работи на Република България показва съболезнования на околните на починалите пасажери! ", се споделя още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР