При варикоза Има редица методи от народната медицина, които могат да

...
При варикоза
Има редица методи от народната медицина, които могат да
Коментари Харесай

Народни рецепти при разширени вени

При варикоза

Има редица способи от националната медицина, които могат да оказват помощ при варикоза. Може да се лекувате с орехови листа, които се постановат върху разширените вени, откакто ги намажете щедро с мед.

Варикозни язви

Две елементи глог, чубрица, живовляк, сладостен корен, див кестен и бял имел и една част лайка. От сместа се вземат 3 супени лъжици и се пускат в 600 мл вряща вода. Вари се 3 мин., след което се прецежда.
От отварата се пие 6 пъти на ден, по 1 кафена чашка, 15 мин. преди ястие и 30 мин. по-късно.

От изгода ще са ви компреси с подобаващи билки. За задачата са ви нужни: по 10 г стръкове от бял равнец, полски хвощ и трицветна теменуга, по 20 г стръкове от жълт кантарион, цветчета от лайка и от невен.
Две супени лъжици примес от билките се заливат в термос с 2 чаши вряща вода. Кисне 2 часа. С получената отвара се вършат промивки на засегнатите от варикозни язви сектори. Правят се и компреси.

Варикозни рани, мастопатия и фиброза

150 г сок от невен (слага се в сокоизстисквачка) се смесва със загрята свинска мехлем - 180 година Ври на водна баня 5 минути, до момента в който стане гъста като мас. Пълни се в бурканче и с този мас се мажат повредените места по тялото.

Смесват се по 3 елементи листа от коприва и стръкове от бял имел, 4 елементи цветни кошнички и листа от магарешки трън. 2 супени лъжици примес се заливат в термос с 2 чаши вряща вода. Кисне 2-3 часа и се прецежда. Пие се по половин чаша, 3 пъти на ден, 30 минути преди ястие.

Смесват се по 50 г кори от върба и дъб и се заливат с 5 литра вряща вода. Ври 10 минути, кисне 2 часа и се прецежда. Правят се бани на краката.

Варикоцеле

При варикоцеле оказва помощ една съвсем непозната рецепта. Съвсем мъничко късче от билката змийски лапад се увива в самун 1 час преди храна. След това лападът се изхвърля, а хлябът се изяжда.

Флебит

Върху болното място по вената се слагат листа от прясно зеле и се бинтова. Престоява цяла нощ, като авансово се вършат компреси с риванол няколко пъти на ден. Процедурата се повтаря 10 дни, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР