При учениците ще се действа локално и няма да има

...
При учениците ще се действа локално и няма да има
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Няма да има масово преминаване към онлайн обучение

" При учениците ще се работи локално и няма да има всеобщо прекосяване към онлайн образование. Това съобщи здравният министър Асена Сербезова пред БиТиВи.

Противоепидемичните ограничения ще бъдат затегнати на база многофакторен разбор - брой на кревати и медицински експерти, както и заболеваемост по области.
 От профсъюз
От профсъюз " Образование " желаят самостоятелност на учебните заведения в пандемичната конюнктура

Оформянето на оценките на учениците за първи период може да става и в електронна среда,

Според Плана противоепидемичните ограничения в областта на опазването на здравето, образованието и стопанската система не са нови. Целта е да се запази присъственият образователен развой . Национални ограничения може да има, в случай че всички области бъдат наранени или ограниченията касаят граничния здравен надзор, изясни здравният министър.

Относно неналичието на медикамента Салбутамол има доставка на 25 хиляди опаковки, сподели Сербезова. През януари се чака доставката на 17 хиляди опаковки Пулмикорт. По думите ѝ за тези лекарства има възбрана за експорт, само че е имало дефицит поради нарасналото им търсене през последните месеци.
 Кацаров не е правил спряната поръчка за проби
Кацаров не е правил спряната поръчка за проби

Повод за коментара му са медийни изявления

За инспекцията за доставка на бързи Коронавирус проби зa учениците, министърът съобщи, че тече вътрешен одит на процедурата. " Не съм спряла процедура на доктор Кацаров, а такава, която е настояща, готова обаче от същия екип ", изясни Сербезова.

Тя добави, че междинната цена на новите предложения е с 30% по-ниска от предходните . Сербезова разяснява, че не чака дефицит на щадящи проби.
 Д-р Неделчо Тотев: Хората умират и от други болести, освен от Covid
Д-р Неделчо Тотев: Хората умират и от други болести, освен от Covid

Нужни са обезщетения за лечебните заведения

Според нея здравните ограничения у нас са едни от най-меките и с цел да бъде анулиран зеленият документ са нужни съществени причини . Здравният министър разяснява още нападенията над лекари през последните дни и жестокото ликвидиране на собственичка на верига аптеки в Русе.

Насилието в нашето общество през последните години закупи размери, които са ужасяващи. Светла ѝ памет на Ери, познавах я персонално, неповторим човек, ужасно семейство, Каза Асена Сербезова.
 Двама арестувани за похищение, обир и ликвидиране в Русе Обновена
Двама арестувани за похищение, обир и ликвидиране в Русе

Тялото на жертвата е намерено разчленено в река Русенски Лом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР