При цената на тока се получи перфектната буря. Цените на

...
При цената на тока се получи перфектната буря. Цените на
Коментари Харесай

Цитат на деня: При цената на тока се получи перфектната буря

При цената на тока се получи съвършената стихия. Цените на газта се увеличи, бизнесът излезе на свободния пазар, без да му е задоволително добре обяснено какво ще последва. Така служебният министър на енергетиката Андрей Живков изясни пред Българска национална телевизия по какъв начин се е стигнало до рекордно скъпия ток за бизнеса.

Той означи, че най-малко битовите консуматори не са били наранени, тъй като България е единствената страна в Европейски Съюз, при която има контролиран пазар за тях. Живков разясни, че това може да се промени най-рано през януари 2022 година, само че евентуално ще продължи до юни.

Министърът на енергетиката уточни, че страната не може да направи нищо повече от към този момент оповестеното, с цел да помогне на бизнеса. Живков сподели, че помощта е разчетена до ноември, тъй като през декември към този момент би трябвало да има парламент, който да предложи нови и по-трайни ограничения. " Сега създаваме измененията, които да предложим на Народното събрание ", сподели още министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР