При три тежки нарушения (шофиране в аварийната лента на магистрала,

...
При три тежки нарушения (шофиране в аварийната лента на магистрала,
Коментари Харесай

Джигитите Да Треперят! Вижте Само За Какво Вече Ще Отнемат Книжката!

При три тежки нарушавания (шофиране в спешната лента на автомагистрала, в насрещното придвижване или прекосяване на червен светофар) водачът ще би трябвало да се явява още веднъж на изпит.

Велосипедистите към този момент ще са длъжни да се движат с каска и светлоотразителна жилетка когато и да е, а санкцията, в случай че не го вършат, е 30 лв..

Санкциите за превишена скорост в обитаемо място се резервират - до 10 км/ч над разрешената скорост - санкция от 20 лв., за от 11 до 20 км/ч повече глобата ще е от 50 лв., от 21 до 30 км/ч над разрешеното - 100 лв..

За първи път в закона ще се запише и каква би трябвало да бъде дистанцията при шофиране: до 40 метра при шофиране отвън обитаемо място, не по-малко от 60 метра при скоростен път и 70 метра на автомагистрала.

При 3 нарушавания на пътя - нов шофьорски изпит

Предвижда се също да бъде основано досие за техническото положение на автомобила, както и указател на сервизите.

" Някои от ограниченията са по-дисциплиниращи ", разяснява Алекси Стратиев, специалист по пътна сигурност, представен от Нова. Той посочи концепцията за три прегрешения водачите могат да си изгубят шофьорската брошура.

" Най-важното е да се изходи от разбора, който прави Пътната полиция, и аргументите, които водят до най-вече тежки пътно-транспортни катастрофи със починали. Именно те би трябвало да бъдат включени в тези ограничения, които водят до лишаване на шофьорската брошура ", добави Алекси Стратиев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР