При три по-тежки нарушения на пътя в рамките на 2

...
При три по-тежки нарушения на пътя в рамките на 2
Коментари Харесай

Ще променят ли нещо новите наказания за шофьорите

При три по-тежки нарушавания на пътя в границите на 2 години – шофьорски курс още веднъж. Тази нова концепция разясниха в предаването " Здравей, България " по NOVA Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия и някогашният ръководител на транспортната комисия в Народно събрание Настимир Ананиев.

Тодоров съобщи: " Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си новото наказателно разпореждане и не престават да си карат по същия метод.

Има хора с по 30 000-40 000 лева наложени санкции. Няма мощ, която да ги накара да бъдат по внимателни”

Едно от предложенията е при три тежки нарушавания водачът да се явява още веднъж на изпит. " Трябва обаче доста добре да се уточняват кои да са нарушаванията, какъв да бъде периода и каква да бъде глобата. Дали да бъде лишаване на брошура, дали да бъде лишаване на брошура с явяване на изпит и така нататък ", добави Тодоров.

Настимир Ананиев пък разяснява: " В петък се пуснаха законите, през днешния ден има публично разискване, три дни по-късно законите са 170 страници. За страдание съвсем няма ново”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР