При толкова много пари и корупция, може и да съставят

...
При толкова много пари и корупция, може и да съставят
Коментари Харесай

Борисов: При толкова много пари и корупция, може и да съставят правителство!

При толкоз доста пари и корупция, може и да сформират държавно управление. Но Слави Трифонов, въпреки и да ни обиди доста през годините, им сподели, че ще се задавят с власт. За нас е най-добре да сформират, тъй като те ще се провалят. Това сподели Бойко Борисов на среща с електората.

„ Този неприятен сън с тези хора ще отмине, само че би трябвало да се поправи страната, а без промишленост и бизнес това не може да се случи “, уточни Борисов и изясни по какъв начин са прекроили бюджета в последния миг, спасявайки десетки сектори.

Лидерът на ГЕРБ подсети и за сериозните цени от 700-800 лв. на тока сега и добави, че по времето на ГЕРБ цената е била таван от 250 лева

„ 1,89 лева е хляба при тази годишна продукция – две реколти се събират от предходната и от новата. Обещаха ви по 4 автомагистрали и по 3 моста, по 5 тунела ли, по 3 ли? Какви ли не неистини и измами. Къщичка за птички няма издигнати, една мантинела няма заменена, една велоалея няма, а тир след тир по автомагистралите. Това ще влезе в учебниците по строителство, по какъв начин една инфраструктура, която не се поддържа година и половина, още устоя “, уточни Борисов.

Той разяснява, че нищо не се е случило с парите от задатъците по Плана за възобновяване и резистентност. Няма привнесена инфлация, уточни още Борисов.

„ Кой ти привнесе? Военната ти промишленост работи 10 пъти повече. Токът безценен, прелестно, ти произвеждаш. АЕЦ, термоцентрали, кое привнесе? Кое стана скъпо извън. Да, колите станаха по-скъпи, тъй като немската промишленост не работи с тези мащаби. Гърция и Турция са единствено потребители. А Гърция и Турция не са ли в пъти по-добре, тъй като са цялостни с туристи, а нашите курорти – празни “, уточни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ очерта и казусът с високите цени на горивата.

„ Да ги запитвам веригите бензиностанции – дребни, междинни. Нали от месец и половина медиите промотират страховитата мярка от 25 ст. единствено че тогава бензинът и нафтата бяха 3 лв., а в този момент са 3.99. Вие разбрахте ли по какъв начин се изплащат тези 25 ст.? “, уточни Борисов.

Той сподели, че евентуално има и монопол, тъй като някои бензиностанции ще изплащат тази отстъпка, а други не. И разказа обстановката като едно безконечно редене на опашки и запитване на касата дали се изплаща или не тази отплата.

„ Ако беше ГЕРБ, нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито инфлацията щеше да бъде изпусната. Нито едно от тези безобразия нямаше да дам да се случи. Нефтохим Бургас работи на ишлеме, вкарва си съветски нефт и си изкарва облагата на открито. Защо и ние не купим нефт на ниски цени и не дадем да бъде модифициран за вътрешния пазар на ишлеме и да го продадем на българите за 2 – 2,20 лева Тогава по 300 милиона излизат от джобовете ви единствено от тази скица с нафтата и бензина “, добави Борисов.

Търсят депутати, които да не си слушат водачите, гласоподавателите и структурите. Да напазаруваш депутати е незабавно. Ще има в този момент, единият си счупил крайник, пък след това ще се окаже изкълчен. Предай си партията и ще станеш зам.-министър, предай си партията и ще те създадем началник на ДАНС. Честното е като си дойдат хората от отмора, да създадем един избор, и както и ни подреди народа. Тогава тези депутати могат да бъдат определени от тази партия и да е почтено, добави Борисов във връзка идното гласоподаване на нов кабинет.

„ Президентът Румен Радев ги сътвори, а те го наскърбяват в този момент. Те го нарекоха политик от предишното и те, които са паднали на либерален избор, го назовават политик на предишното. Само вие ли сте бъдеще? “, попита риторично Борисов.

Борисов съобщи, че ГЕРБ ще внесат оферти за смесено гласоподаване на хартия и електронно, тъй като с тази ниска изборна интензивност определените депутати не се лигитимни и не могат да приказват от името на народа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР