При терористичната атака в центъра на Барселона са убити 13

...
При терористичната атака в центъра на Барселона са убити 13
Коментари Харесай

13 убити и над 50 ранени при терористичния акт в Барселона

При терористичната офанзива в центъра на Барселона са убити 13 души, а други над 50 са ранени. Тези данни удостовери в четвъртък на страницата си в Twitter вътрешният министър на в държавното управление на Каталония Хоаким Форн.
Малко по-късно обаче българският консул в Мадрид Борис Евлогиев заяви в ефира на Нова телевизия за 14 починали.
" Можем да потвърдим, че жертвите са били 13 души, още 50 са ранени ", написа той, като добави, че изрично осъжда тази офанзива.
Както към този момент беше обявено, в четвъртък, микробус се вряза в пешеходци на улица „ Лас Рамблас “ в центъра на Барселона. Според " Ел Паис ", нападателят е минал повече от 530 метра по улицата, отбелязва БГНЕС.
Мъжът, на чието име е бил регистриран микробусът, е бил арестуван, оповестява испанският в. „ Публико “. Това е Дрис Укабир, който има регистрация в северното предградие на Барселона Санта Перпетуа де Могода.
Задържаният от полицията в каталонската столица е, дошъл в града от Марсилия, Франция, само че произлиза от страна от Северна Африка. Това заяви локалният вестник La Vanguardia и държавната телевизия TVE, цитирайки източници от полицейските кръгове
Според източници от полицията не е изключено водачът на транспортното средство да не е бил самичък и да е имал съучастници, макар че все още няма публична информация за причинителя или причинителите.
По-рано беше обявено, че най-малко един човек се укрива в бар наоколо до мястото на случая.
Външно министерство осведоми, че все още няма информация за потърпевши българи при терористичното нахлуване.

напомня, че известният бул. „ Ла Рамбла “ е една от натоварените улици в Барселона и желано място за туристи и улични актьори. Испания е една от страните, които се откроиха като вероятни цели на джихадисти.
Според екстремистки уеб сайтове страната е цел поради своята история, защото в предишното огромна част от територията й е била под мюсюлманско въздействие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР