При тежка катастрофа в Бургас загинаха двама полицаи. Инцидентът е

...
При тежка катастрофа в Бургас загинаха двама полицаи. Инцидентът е
Коментари Харесай

Двама полицаи загинаха при преследване на мигранти


При тежка злополука в Бургас починаха двама служители на реда. Инцидентът е станал към 5 ч. сутринта при гонене на мигранти.

Чужденците са пътували в рейс в багажното поделение. Имало е гонене и гонка. Автобусът е помел полицейския автомобил.

Снимка: bTV


Йордан Илиев и старши служител на реда Атанас Градев от Първо районно ръководство са починалите на място униформени. Сблъсъкът с рейса става до жилищен блок.

" Към 4:30 – 5 ч., чух изстрели и строполясване, някакъв звук, само че тъй като спалнята ми е от другата страна - тук разтварям от горната страна и към този момент виждам, че е станал случаят. Два-три изстрела чух, строполясване, автобусът към този момент беше блъснал къщичката и до такава степен “, сподели Александър Димитров, очевидец.

Снимка: bTV


В рейса с непозната регистрация е имало 47 мигранти.

" Става въпрос за умишлен, целеустремен тенденциозен акт и тук за по неволя действие като форма на виновност не може да се приказва ", съобщи окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев.

" Това, което е станало тук, е ужасяващо, тъй като са починали двама служители на реда, които ние познаваме, от първо РПУ старши служители на реда, от младите, безкомпромисни, изключителни експерти. Загина служител на реда, който беше образец за всички останали и имаше проекти в живота си. Това момче спортуваше непрестанно, обучаваше се и искаше да пораства в системата и да покаже качества, ето това е нещастието и той се впусна в това гонене, с цел да покаже своите качества и почина. Той още не е навършил 30 години “, сподели Катя Касабова, която е публицист.

Близките на починалите служители на реда научиха на мястото на случая за нещастието.

" Утре в град Бургас ще бъде разгласен ден на печал за изявление на съболезнования и съпричастност към тези извънредно млади момчета със своята героична постъпка ", сподели Димитър Николов, кмет на община Бургас.

Ден на печал е разгласен за цялата Бургаска област.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР