При тегленето на втората се е стигнало до лек инцидент

...
При тегленето на втората се е стигнало до лек инцидент
Коментари Харесай

Изтеглиха първите две цистерни с амоняк край Пирот


При тегленето на втората се е стигнало до лек случай

Във вчерашния ден по план-график изтеглят първата цистерна, при изтеглянето на втората, която е била цялостна, поддава стоманеният път, сподели за Българска телеграфна агенция Диляна Дойчинова от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Дойчинова изясни, че вследствие на това се килва леко кранът и е изпратен 200-тонен кран да го поддържа, с цел да може да бъде изправен още веднъж. Така или другояче и втората цистерна е извадена, което е най-важно, добави тя. Не става въпрос за случай, а за техническа обстановка, обикновено е това, хората работят, разяснява Дойчинова.

При случай на 26 декември 2022 година, когато товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия, починаха двама души, а десетки пострадаха. Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) изпрати техника и чиновници в Сърбия, които да оказват помощ във повдигането на дерайлиралите цистерни край Пирот.

Дойчинова изясни, че защото продължава да има някакво приключване на амоняк, сръбските управляващи не разрешават сега осъществяване на каквито и да е възстановителни действия. Тя посочи, че ги изчакват да си овладеят обстановката, с цел да продължат от НКЖИ да работят по план-график.

Очакванията са на 10-11 януари да бъде възобновен изцяло стоманеният път, уточни Дойчинова. Тя сподели, че цистерните са били общо пет и остава да бъдат изтеглени още три.

Дойчинова посочи, че 11 души, чиновници на НКЖИ, са там. Те работят с защитни средства, с маски, няма недоволства, добави тя. По думите ѝ хората са добре и чакат да ги позволен, с цел да могат да продължат да работят.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР