При тази вълна на COVID-19 смъртността остава висока, но ако

...
При тази вълна на COVID-19 смъртността остава висока, но ако
Коментари Харесай

Кацаров: Смъртността от COVID-19 у нас остава висока, но в сравнение с другите вълни е по-ниска

При тази вълна на COVID-19 смъртността остава висока, само че в случай че я съпоставяме с предходните талази, тя е доста по-ниска. Това сподели в изявление за предаването „ Лица в лице “ служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

По думите му аргументите България да загуби толкоз доста животи по време на пандемията са неприятното положение на здравната система и ниските равнища на имунизация.

„ Здравната система, която господин Бойко Борисов остави, е изцяло дебалансирана, с доста тежки диспропорции във всички си аспекти и всичките си сфери. За страдание, без Народно заседание не може да бъде изменена, не би могла да бъде реформирана “, съобщи Кацаров.

Служебният министър посочи, че сега е основана по-добра организация в лечебните заведения и по тази причина няма умряли на стълбите на болничните заведения. Няма безпорядък, няма суматоха, ограниченията са планувани още през лятото, посочи Кацаров.

На въпроса дали следва смяна на ограничаващите ограничения той отговори, че това го вземат решение специалистите и на следващия ден ще има съвещание на експертния съвет по епидемиология, който ще разиска актуалната обстановка.

„ На базата на техните решения действаме, както и до момента. За разлика от господин Бойко Борисов, който излизаше вечерта, през нощта, спираше, отваряше, затваряше, дори спираше имунизации, в този момент не се работи по този начин “, добави служебният министър.

Относно карантинирането на учениците Кацаров подсети, че при един инфектиран в клас всички деца се слагат под карантина за 10 дни и след това се връщат в клас без тестване.

Той регистрира, че сега няма учебни заведения, които са минали напълно на онлайн образование, а единствено обособени класове.

От на следващия ден хората, които си слагат трета доза, ще получават документ. Той обаче няма да е за пътешестване, а просто уверение. Трета доза могат да си слагат всички хора, които пожелаят, сподели Кацаров.

Според него тематиката с подправените документи за COVID-19 у нас е преекспонирана.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР