При такива ситуации целта винаги е всяване на паника, страх,

...
При такива ситуации целта винаги е всяване на паника, страх,
Коментари Харесай

Проф: Димитров: При ситуации от този тип винаги целта е всяване на паника, страх, объркване

" При такива обстановки задачата постоянно е всяване на суматоха, боязън, комплициране, инспекция на реакцията на институциите ", това съобщи ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров в ефира на Българска национална телевизия.

" Не бих споделил, че има риск за образователните часове. Бяхме позабравили тази телефонна " терористична акция ". В съответната обстановка демонстрира нужда от нова пратика, която институциите би трябвало да изградят, нови протоколи, които би трябвало да следваме ", сподели Диян Стаматов, шеф на 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов.

" Намираме се в една нова цифрова среда и би трябвало да реагираме по актуален метод ", добави още той.

" Не знаем дали опасността е същинска или подправена, тъй като е кибер опасност, имейлът може да бъде пратен отвред ", съобщи Димитров, като добави:

" Протоколът, когато има постъпила такава опасност, е явен, всички би трябвало да изоставен бързо постройката, известно време да е празна. Въпросът е и в преценката дали това е същинската опасност, или не ".

" В конретната обстановка да не се предприеме никаква реакция или да се предприеме мигновена не е доста добре регламентирано. В първата обстановка, когато всеки един от нас има някаква активност няма по какъв начин да разбере дали този сигнал е същински, или не- това е работа на други институции ", показа Диян Стаматов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР