При такава инфлация, която към момента е към 18%, няма

...
При такава инфлация, която към момента е към 18%, няма
Коментари Харесай

Гечев: Ще наблюдаваме поведението на Стефан Янев.Трябва да излезем от капана на фоби и на фили

" При такава инфлация, която все още е към 18%, няма по какъв начин каквото и да било служебно държавно управление да покрие разноските. Трябва да се образува бюджет при новите действителности, при нови бюджетни доходи и разноски. Трябва да се одобри нов бюджет за 2023 година "

Това съобщи пред БНР проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

 

Най-добрият вид е кабинет, който да предложи бюджет, втори вид е служебно държавно управление да създаде бюджет, а Народното събрание да направи корекции и да го одобри, добави той.

 

В предаването " Преди всички " Румен Гечев разяснява, че по избрани антикризисни ограничения няма толкоз огромна разлика сред обособените партии.

 

Гечев разясни, че взаимно ръководство с ГЕРБ е невероятно не поради " стремглава разлика " във вижданията за развиването на българската стопанска система, а " заради голямото черно леке на корупцията ".

 

По думите му ГЕРБ са отбелязали пирова победа.

 

Според него " няма никакво сриване " на изборния резултат на левицата, защото в сегашния парламент Българска социалистическа партия ще има с един народен представител по-малко от предишния. 

 

" Ние, българите, сме малко необикновен народ. Избираме, без да сме прочели стратегиите на партиите ", уточни още Румен Гечев.

 

За допустимо взаимоотношение на Българска социалистическа партия с " Български напредък " той посочи, че " да се събират просто някакви цифри и да се прави ръководство ще бъде мъчно " и ще изчакат да видят държанието на партията на Стефан Янев в новия парламент.

 

Трябва да излезем от този капан на " фоби " и на " фили ", безапелационен е Гечев.

 

" Ние сме определени в българския парламент, с цел да пазиме българските ползи. Изключително безразсъдно е това натрапено навън разделяне на българите на " фили " и " фоби ". Да погледнем картата на света – къде се намираме ние, да забележим какви са благосъстоянията на естествени запаси и да кажем – не, вечно се отхвърляме от все още най-евтиния природен газ и нефт, споделяме това е монопол и го унищожаваме, и отиваме към другия монопол, където да караме от 10 000 километра полутечен газ. Критерият на нас, българите, би трябвало да бъде кое е потребно за България, кои връзки ни носят стопански изгоди, кои ни носят политическа сигурност, кои подсигуряват българската стопанска система в този момент и бъдещето на нас и на нашите деца. Да се вършим на по католици от папата не е задоволително, когато не е в български интерес. "

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР