При такъв тип инциденти никога няма стопроцентова сигурност, а нивото

...
При такъв тип инциденти никога няма стопроцентова сигурност, а нивото
Коментари Харесай

Министър Божанов: Почеркът на хакерската атака срещу Български пощи е на руснаци

При подобен вид произшествия в никакъв случай няма стопроцентова сигурност, а равнището на сигурност в " Български пощи " пък не разрешава информация, с цел да потвърдим тази догадка. Почеркът на хакерската офанзива против нашите пощи е на руснаци, само че няма по какъв начин да знаем дали е по този начин. Това съобщи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов по Нова Тв.

Често такива хакерски групи, които не са безусловно от момчета, само че те са задоволително способени и работят по този начин по лична самодейност до даден миг, в който някой ги припознава като потребни и ги наема. Дори и като формален разход на дадена държавна работа през избрани канали се случва, тъй че дали подобен е случая или не с нашите пощи, няма по какъв начин да знаeм, добави Божанов. 

Това е това е част от казуса, че в действителност в никакъв случай не знаеш кой стои от другата страна, какъв брой индивида остават от другата страна, какъв брой потенциал имат и къде са в същността. Защото, в случай че имаме IP от Китай, зад него може да стоят още веднъж съветски хакери или назад - съветско IP, зад което него може да стои севернокорейски хакер. Тази децентрализираност в интернет в действителност усложнява доста задачата по установяване с висока степен на сигурност кой стои зад хакерска офанзива, сподели още Божидар Божанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР