При строги противоепидемични мерки ще премине вотът в Университетската болница

...
При строги противоепидемични мерки ще премине вотът в Университетската болница
Коментари Харесай

Как ще гласуват пациентите в болници на изборите

При строги противоепидемични ограничения ще премине вотът в Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив, където се лекуват най-вече пациенти с ковид в Южна България. От здравното заведение твърдят, че ще бъде подсигурено всичко нужно за гласуването на пациентите с коронавирус.

Дни преди изборите, в Университетската болница " Св.Георги " в Пловдив се лекуват малко над 170 пациенти с ковид.

При нас има най-вече коронавирус отделения разкрити. Ще си изготвим описите настрана за секциите за пациенти, които не са с коронавирус и настрана за секциите за пациенти, които са с коронавирус, споделя Ивелина Божинова, основна здравна сестра УМБАЛ " Св.Георги ".

В преносимите секции в Инфекциозната клиника и в база 1, където са преструктурираните коронавирус отделения, от болничното заведение са обезпечили непрестанно наличие на две хигиенични сестри. Те ще съпровождат членовете на изборните комисии и ще наблюдават за спазването на всички ограничения за сигурност.

Трябва да минат по самите звена, тъй като пациентите са с влошено здравословно положение, те няма по какъв начин да станат, с цел да отидат до урните и да гласоподават. Нашите чиновници ще вкарат чиновниците на секционната комисия при пациента и там ще бъде сбъднат вота им, добавя здравната сестра.

Придвижването на членовете на секционните комисии също ще става при строги правила.

Има обособени входове, чисти входове, през които се влиза, облича се защитното работно облекло, влиза се в така наречен мръсна среда, прави се нужната активност, за която индивидът е влезнал, излиза през специфичен вход, минава през специфични пространства, в които смъква по избран метод своето работно облекло и тогава към този момент излиза в чистата зона, сподели още Божинова.

В болничното заведение ще има още три секционни пространства - две в хирургичния блок и още едно в клиниката по кожни заболявания.

Автор: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР