При строги мерки за сигурност се проведе церемонията в памет

...
При строги мерки за сигурност се проведе церемонията в памет
Коментари Харесай

Посланикът на Израел: Хизбула стои зад атентата на Летище-Бургас. Вярваме в българското правосъдие

При строги ограничения за сигурност се организира церемонията в памет на жертвите при бомбения атентат на Летище-Бургас.

Днес се навършват пет години от гърмежа, при който починаха петима израелски туристи и български жител. На мястото на атентата е повдигнат възпоменателен монумент, пред който всяка година се организира гала в памет на жертвите. На церемонията проведена от посолството на Държавата Израел у нас дойдоха родственици на жертвите, някогашният вътрешен министър Румяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 година в град Шипка. Завършила... към профила, бургаски депутати, ръководителят на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила, който оглавяваше Вътрешното министерство на България по време на атентата, публицисти.

Посланикът на Израел у нас Ирит Лилиян сподели, че Хизбулла стои зад атентата на Летище-Бургас. Вярваме в българското правораздаване. Трябва да има правдивост за жертвите на атентата, добави тя. Израелският дипломат не пожела да разяснява настояването на родственици на жертвите Хизбулла да бъде привлечена като страна по делото. Справедливостта ще спечелва, сподели Лилиян, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обединени сме освен в нашата тъга, само че и в решимостта си да не се поддадем на страха. Само дружно можем да противодействаме на тероризма. С тези думи от името на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, секретарят по сигурността и защитата Стефан Янев Стефан Янев е длъжностен заместител министър-председател по вътрешен ред и... към профила се обърна към пристигналите на бургаското летище, с цел да отдадат респект към починалите.

Всеки ден мисля за него. Никога няма да не помни този ужасяващ ден, сподели бащата на Мустафа Кьосов, българският водач, който също бе погубен при атентата. Подсъдими по делото са ливанец с австралийски паспорт и различен мъж с канадско и ливанско поданство. Обвинени са в помагачество към тероризъм. На няколко пъти делото бе отлагано поради нередовно призовани очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР