При строежа на магистрала Тракия“ са използвани материали със съмнително

...
При строежа на магистрала Тракия“ са използвани материали със съмнително
Коментари Харесай

При строежа на магистрала „Тракия“ са използвани материали със съмнително качество

При градежа на автомагистрала „ Тракия “ са употребявани материали със подозрително качество и в незадоволително количество по отношение на заложените условия, сподели вицепремиерът Иван Демерджиев.

Проверка демонстрира, че настилката на приключените през 2012 година Лот 2 и Лот 3 е с дебелина, която не дава отговор на плановете. По първични данни страната е на загуба 40 милиона лв. единствено от спестените количества материали, настрана е ощетена и от качеството, което не дава отговор на условията.

Лот 2 и Лот 3 на автомагистрала Тракия обгръщат трасето от Стара Загора до Ямбол и са приключени през 2012 година. Проверка на служебния кабинет открива, че строителят не е извършил заложените в плана условия за качеството и количеството на материалите, разяснява министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Регионалният министър Иван Шишков посочи, че в Лот 2 липсват над 17% от заложените по план материали, а на Лот 3 – 12.5%.

Очаква се в границите на 10 дни да има точни резултати и за качеството на материалите, с които е издигната автомагистрала Тракия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР