При строеж или ремонт на своите домове някои хора са

...
При строеж или ремонт на своите домове някои хора са
Коментари Харесай

5 скрити съкровища, които хора са намирили в домовете си

При градеж или ремонт на своите домове някои хора са намирали скрити съкровища. Някои от тях са с неповторима стойност. Вижте 5 от тях:

Сейф, цялостен с алкохол, пари и книга


Докато ремонтирали дома си във Финикс, Аризона през 2015 година притежателите бутнали стена в кухнята на къщата си и намерили сейф на към 50 години. В него имало към 50 000 $ в брой, бутилка бърбън от 1960 година и книга със заглавие " Пътеводител за обърканите ".

Картина на Ван Гог

Собственици на остарял норвежки дом разкрили произведение на изкуството на тавана си, което предходният притежател на къщата считал за подправена творба на Винсент Ван Гог. При по-задълбочено разглеждане обаче открили, че това е достоверна, само че неподписана картина на известния художник, озаглавена " Залез в Монмайор ".

Гигантско Монополи под килима

През 2003 година притежател на бунгало в Калифорния намерил голяма игра Монополи, нарисувана на дървения под. Това не било точна имитация на известната фамилна игра. Явно разпоредбите са били разнообразни, тъй като по нея се виждали силуети на голи дами.

Кухня от Викторианската ера

Съпрузи решили да почистят мазето – работа, която отлагали с години. Когато се отървали от купчината с отпадъци в помещението, те се натъкнали на врата. Тя водела към друго помещение – кухня от Викторианската ера, снабдена с всичко належащо – печка, принадлежности за готвене и хранене, остарели пожарогасители.

Двойка намерила куп археологически артефакти в дома си и го трансформирала в музей

Когато през 1970 година двойка купила къща в Стария град на Йерусалим, съпрузите тайничко се надявали, че ще открият в него някое забравено богатство. Започнали да търсят интензивно и след 18 години разкопки постигнали резултат. Под четириетажния си дом фамилията намерило скъпи археологически съкровища от еврейската история, някои от които на съвсем 3 000 години. Съпрузите решили да създадат от мястото музей – днешният Siebenberg House.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР