При стрелба пред голям търговски център в Остин, Тексас, е

...
При стрелба пред голям търговски център в Остин, Тексас, е
Коментари Харесай

Стрелба в Тексас: Двамата убити и един с критични наранявания

При пукотевица пред огромен търговски център в Остин, Тексас, е умрял един човек, а друга жертва е с сериозни пострадвания, оповестиха управляващите, съобщи Асошиейтед прес.

Стрелецът също е умрял от огнестрелна рана.

На стрелбата в северната част са се отзовали служители на реда, които разкрили двама души с огнестрелни рани, заяви на конференция краткотрайният шеф на полицията в Остин Робин Хендерсън.

Вероятната причина за това е свръхрастежа на планктон в резултат на климатичните промени

Единият от потърпевшите е откаран в болница с пострадвания, които съгласно управляващите са сериозни.

Двама души са оповестени за мъртви на мястото на стрелбата. Хендерсън съобщи, че единият от тях е стрелецът, представен от Българска телеграфна агенция.

Засега полицията не може да откри наличността на връзка сред стрелеца и жертвите.

По-рано от службата за незабавна здравна помощ оповестиха, че двамата починали са възрастни. По-рано управляващите оповестиха, че други двама души са прегледани за леки пострадвания.

Междувременно в щата стартира и новата образователна година. Тя започва без доста от огромните учебни заведения в южния американски щат, в които се образоват доста от 5-те милиона възпитаници, да са изпълнили нареждането във всеки учебен кампус да има въоръжени служители на реда.

Какви са признаците?

Това е част от щатския закон за сигурност, подписан от губернатора на Тексас Грег Абът, който тази година отхвърли апелите за надзор върху оръжията макар гневните молби на родителите на децата, убити при миналогодишната покруса в учебното заведение в тексаския град Ювалди.

В Тексас, вторият по величина щат след Калифорния, има близо 9000 държавни учебни заведения. Новият закон на щата позволява изключения, само че също по този начин не изисква от регионите да рапортуват за спазването му, заради което не е ясно какъв брой учебни заведения дават отговор на стандарта. По всичко обаче проличава, че доста от тях не го вършат.

Местните учебни управляващи настояват, че спомагателното финансиране, което Тексас дава на регионите по силата на новия закон, възлизащо на към 15 000 $ на образователно заведение, надали е задоволително.

Първоначалното искане на юристите било единствено за 100 млн. $

В град Далас, който има повече от 140 000 възпитаници и е вторият по величина учебен регион в Тексас, за всеки спомагателен полицейски чиновник са нужни още 75 000 $, сподели завеждащият далаския учебен окръг Стефани Елизалде.

„ Всички поддържаме концепцията. Най-голямото предизвикателство за всички ръководители обаче е, че това още един път е условие без обезпечени средства “, акцентира тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР