При средно 370 000 диагнози за 24 ч.Пикът на “Омикрон”

...
При средно 370 000 диагнози за 24 ч.Пикът на “Омикрон”
Коментари Харесай

Франция гони 1 млн. заразени с COVID на ден

При приблизително 370 000 диагнози за 24 ч.
Пикът на “Омикрон” не е доближат

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран съобщи в сряда, че действителният брой на инфектираните с COVID-19 в страната не е надалеч от един милион дневно.

“Само с разновидността “Омикрон” ние записваме 370 000 диагнози в даден ден, тъй че можем да считаме, че в реалност случаите не са надалеч от един милион - може би по-малко, тъй като тестваме доста. Някои учени споделят, че евентуално става въпрос за повече от 500 000 случая на ден”, уточни той пред френската радиомрежа “Франс Инфо”.

Според Оливие Веран е прекомерно рано да се каже дали актуалната коронавирусна вълна, дължаща се главно на разновидността “Омикрон”, е достигнала своя връх в страната, защото момента се регистрират рекорден брой ежедневни нови случаи.

“Все още имаме потребност от малко време, с цел да разберем дали сме близо, или не, до настоящия пик на Коронавирус вълната”, сподели френският здравен министър, добавяйки, че случаите на по-опасния вид “Делта” понижават във Франция.

Във вторник френските здравни управляващи оповестиха за 368 149 нови случая на ковид, което е най-високият брой за ден от началото на пандемията. Седемдневната междинна стойност на новите случаи пък се повиши до рекордното равнище от 283 394.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР