При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е

...
При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е
Коментари Харесай

ГДБОП удари измамници, хаквали игрални автомати

При спецоперация на чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП е обезвредена проведената незаконна група, работила на територията на цялата страната.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода на следствието било открито, че групата е построила новаторски механизъм за отдалечен достъп до игрални автомати, чрез който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните уреди и осъществили непозволени облаги в изключително огромни размери.

Групата работила извънредно подмолно и професионално, всеки от участниците е имал тъкмо избрана роля в незаконната активност –един симулирал присъединяване в хазартните игри, друг- направлявал отдалечено хазартното оборудване до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – осведомителните данни в софтуера на хазартните автомати.

В хода на интервенцията са арестувани четирима, директно след приемане на облага от манипулиране на хазартни уреди. При последвалите процесуално – следствени дейности от арестуваните и колите им са конфискувани електронни уреди за отдалечено манипулиране на игралните автомати, механически средства за управление на софтуера на хазартните уреди и парична сума в изключително огромни размери.

Предстои привличане на арестуваните в качеството им на обвинени за закононарушение по чл.212 от Наказателен кодекс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР