При спецоперация на ГДНП и служители от ОДМВР - Плевен

...
При спецоперация на ГДНП и служители от ОДМВР - Плевен
Коментари Харесай

Трима задържани за измамна схема с продажба на пелети

При спецоперация на ГДНП и чиновници от ОДМВР - Плевен и Русе са арестувани трима души, съпричастни към машинация с онлайн продажба на пелети. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Те са хванати на 16 септември на територията на огромен търговски обект в Русе. Мъжете - на 26, 21 и 23 години са престъпно проявени, като най-възрастният е и осъждан.

Те осъществявали измамата посредством публикация в комерсиална платформа във Фейсбук. От хората, дали отговор на обявата за " преференциална договорка ” е желано да изпратят капаро посредством система за бързо заплащане.

По време на следствието било открито, че 26-годишният арестуван е разгласил и разгласи за продажба на преференциални цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни кафези и други, а другите двама изпълнявали ролята на сътрудници в схемата.

Извършени са процесуални дейности – обиск, претършуване и  изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и конфискувани са движимости, свързани с незаконната активност на арестуваните.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Плевен. По отношение на 26-годишния е взета мярка за неотклонение   " задържане под стража ". Налични са данни за съпричастност към подобен вид измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР