При спецакция полицията в София успя да залови осем килограма

...
При спецакция полицията в София успя да залови осем килограма
Коментари Харесай

СДВР залови: Огромно количество дрога и половин милион лева след наркосделка в София

При спецакция полицията в София съумя да залови осем кг опиати и половин милион лв. , оповестиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/. Операцията е била осъществена на 22 февруари. Дрогата е била хваната след подписана наркосделка. 

Тя е била осъществена в региона на столичния бул. „ Симеоновско шосе “. Там криминалистите са задържали двама мъже. Последвали са полицейски действия в жилище, употребявано от продавача, където е била разкрита наркооранжерия .

Открити са 63 саксии с растения , съоръжение за развъждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствени дейности са извършени и в под земята гараж, употребен от 40-годишния мъж , откъдето са конфискувани голям брой пликове, съдържащи тревиста маса и разнообразни по цвят и тип прахообразни субстанции, както и сумата от 560 000 лв. . Резултатите от експертната информация демонстрират, че конфискуваните количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и съвсем кг /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са арестувани с полицейска заповед за период до 24 часа и по случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354 А от Наказателен кодекс. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след приключване на мярката . След отчет на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е притеглен като обвинен и му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР