При спецакция полицията разкри нелегална фабрика за производство на цигари

...
При спецакция полицията разкри нелегална фабрика за производство на цигари
Коментари Харесай

Разкриха нелегална фабрика за производство на цигари

При спецакция полицията разкри незаконна фабрика за произвеждане на цигари в столицата.

В хода на профилирана интервенция за противопоставяне на закононарушения с акцизни артикули, извършена на 17 октомври от чиновници на Пето районно управление (на МВР) и бранш „ Кобра “ – Столична дирекция на вътрешните работи, е арестуван 44- годишен, престъпно проявен мъж, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.



В недостроена къща в кв. „ Горна Баня “, стопанисвана от арестувания, са разкрити пространства с съоръжение в развой на произвеждане на тютюневи произведения - съвременни машини за рязане и обработка на тютюн, автоматизирани системи за пълнене, пакетиране и опаковка на подготвени кутии и кашони с цигари.



Намерени и конфискувани са 5400 къса цигари без бандерол, към 150 кг нарязан тютюн, пакетиран в пластмасови съдове, 150 кг тютюн на листа, 9 кашона с филтри за пълнене на цигари, голям брой картонени  заготовки за произвеждане на кутии за цигари.



Работа по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.



От Столична дирекция на вътрешните работи припомнят, че производството, държането и продажбата на акцизни артикули без бандерол е закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР