При спецакция на криминалисти от ОДМВР-София на местопроизшествието е задържан

...
При спецакция на криминалисти от ОДМВР-София на местопроизшествието е задържан
Коментари Харесай

След спецакция: Предотвратена е продажбата на около 850 литра крадено гориво, задържани са двама

При спецакция на криминалисти от ОДМВР-София на местопроизшествието е арестуван причинител на обири от резервоарите на товарни коли. Така е предотвратена продажбата на към 850 литра дизелово гориво, арестувани са двама души. До сполучливата акция се е стигнало след дейни оперативни дейности, подхванати във връзка добита информация за осъществени обири на гориво от резервоари на спрели за отмора тежкотоварни коли.

След разбор на събраните данни, към 6 часа на 3 август, в хода на профилирана интервенция на криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Елин Пелин, в местността " Топли дол “  край автомагистрала " Хемус “ е арестуван престъпно проявен и осъждан мъж от Ботевград. Той е натоварил в лек автомобил " БМВ “ туби с дизелово гориво, което директно преди този момент лишил от три тежкотоварни автомобила, паркирани на самостоятелен тир паркинг в региона.

В опит да осуети полицейските дейности, уличаващи го в кражбата, рецидивистът опитал да избяга от мястото на закононарушението, при което самокатастрофирал с автомобила. При огледа, в колата са открити 24 туби, съдържащи дизелово гориво с общо тегло към 850 литра. В хода на акцията, на остарелия път София – Ботевград под виадукта, в полицейския капан попаднал и евентуалният покупател на краденото гориво – гражданин на с. Врачеш, с товарен автомобил " Форд Транзит “.

Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 195, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под управлението на прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР