При спазване на мерките за безопасност всички хотели и къщи

...
При спазване на мерките за безопасност всички хотели и къщи
Коментари Харесай

Във Вършец прогнозират добър туристически сезон

При съблюдаване на ограниченията за сигурност всички хотели и къщи за посетители в курортния град работят. Легловата база е цялостна над 50%, вършат се резервации за идни интервали.
Туристическият сезон по време на рецесията бе съществена тематика и на извършения през предходната седмица Консултативен съвет по туризъм, чийто ръководител е кметът на Община Вършец, инж. Иван Лазаров. Администрацията ще поддържа сектора, с цел да бъде сезонът сполучлив, безапелационен бе той.
На срещата беше разисквано по какъв начин в тази конюнктура без риск за гостите и за жителите да бъде празнуван Празникът на курорта, минералната вода и Балкана и 170 годишнината от курорт Вършец. В началото на юли /8 юли/ ще бъде подготвена и програмата със събития в празничните дни. Тя ще бъде съобразена с ситуацията и сигурността. Туристическия бизнес изрази мнение, че въпреки и на 50% претовареност, хората имат потребност да почиват, да превъзмогнат страха и да бъдат оптимисти.
Откритите басейни в хотелите работят. В събота отвори порти и общинският басейн в с. Спанчевци в местността "Минкови бани ". Работното време на басейна е всеки ден от 9.30 часа до 19 часа.
Още една атракция се появи в града - първата солна стая. В нея се ползва така наречен халотерапия, придобила известност като модерна лечебна процедура. Четирите стени на помещението са напълно от сол, а в него специфичен уред - халогенератор, впръсква здравна сол. Така въздухът става кондензиран с потребни микроелементи, 80 % от които се съдържат в кръвната плазма на индивида. Стаята е с потенциал 5 места. Има специфичен ъгъл, приспособен за деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР