При следващи избори перспективите пред партията на Слави Трифонов не

...
При следващи избори перспективите пред партията на Слави Трифонов не
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Коалицията беше обречена, защото в нея влязоха два цивилизационни непригодни един към друг модела

При последващи избори вероятностите пред партията на Слави Трифонов не са положителни. Това разяснява в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Стойчо Стойчев.

" Но нещата, които той и Тошко Йорданов споделиха, са верни и са правилни. Най-малкото за мръсните сделки, които текат зад кулисите. Цялата работа беше обречена, тъй като в тази коалиция влязоха два цивилизационни непригодни един към различен модела. От една страна моделът на " Продължаваме на смяната ", " Демократична България ", а въпреки това - Българска социалистическа партия. " ИТН " беше като балансиращ детайл ", разясни той.

Стойчев акцентира, че е хубаво да свикнем, че изборите са действителната сцена, на която се взема решение борбата сред един и различен модел, а не на улицата.

" Едно малцинство мъчно може да управлява държавното управление през улицата. Може да се оказва напън по разнообразни въпроси. Но принудително красота не става, не може да задължите едни хора да стоят и да поддържат едно държавно управление през външен напън. Кирил Петков не си премери поддръжката, не си реши вярно силите, надцени се на момента, това му докара и актуалната обстановка. Малко по-скромно трябваше да се кара. Никой не очакваше от това държавно управление грандиозни поръчки за коренни промени. Можеше да бъде малко по-умерено ", показа политологът.

" Отваря се опция за дейно и крепко договаряне на нов кабинет на " Продължаваме промяната ", в сравнение с би било това, което министър председателят беше подхванал - да убеждава депутати да го поддържат. Тяхната парламентарна група ще има опция да контракти с политическите сили кардинална поддръжка за нов мандат, било то за кабинет на малцинството или пък за някаква по-широка коалиция. Управлението би се трансформирало в мъка без твърдо парламентарно болшинство ", добави доцент Стойчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР